Menu

PlayStation Plus: egy játék biztosan nem lesz a szeptemberi kínálatban!

Egy fejlesztő megelőzte a pletykákat: kimondta, hogy nem lesz a játéka ingyenes a PlayStation Plus-előfizetőknek.

 

A Twitteren erősítette meg a Bloober Team, hogy a nemsokára PlayStation 5-portot kapó (és PC-n, illetve Xbox Seriesen már jó ideje elérhető) The Medium nem lesz a PlayStation Plus szeptemberi listáján. A játék ugyebár szeptember 3-án rajtol el a Sony konzolján, ami nem esik egybe a hónap első keddjével (az szeptember 7-e lesz, 3-a pedig péntek), így ki lehet zárni így a lengyel stúdió „kétvilági” játékát a pixisből.

A pletyka amúgy arról szólt, hogy az így már kizárható The Mediumon kívül a Haven, illetve a Tony Hawk’s Pro Skater 1 + 2 lesz a szeptemberi páros a PlayStation 4-eseknek, de ezekkel kapcsolatban ugye még várnunk kell egy teljes hetet (idén már volt példa, hogy elseje szerdára esik), hogy a „kékek” megerősítsék, milyen alkotásoknak ülhetnek neki a PlayStation 4-es, PlayStation 5-ös online multiplayerért nem keveset fizető játékosok.

Hamarosan pedig errefelé is kapható lesz az új PlayStation 5-modell, ami először júliusban bukkant fel egy japán termékleírásnak köszönhetően. A mostanában boltokban kapható (vagy a készlethiány miatt inkább nem kapható…) konzolok CFI-1XXX kódnevűek, de az első revízión átesett modellek már CFI-11XX jelzésűek, és Ausztráliában már kaphatóak is, írja a Press Start. A júliusi felbukkanás még csak a PlayStation 5 Digital Editionről beszélt, de mivel az ausztrál publikáció már a Blu-ray meghajtós kiadásról is közölt képeket, ki lehet bátran jelenteni: a Sony mindkét változatba belenyúlt.

Mi a fő különbség? Nos, a konzol maga 300 grammal könnyebb lett (még nem tudjuk, miért), de a konzol talapzatát biztosan áttervezte a Sony, ugyanis már nem kell egy csavarhúzó a szereléshez, ugyanis egy hüvelycsavaros megoldást használ a cég a CFI-11XX modellű PlayStation 5-ökön. Ezzel pedig egy lépéssel közelebb jutott a Sony a Microsofthoz (de még mindig messze van tőle, ugyanis az Xbox Series X esetében egyszerűen el lehet fektetni a konzolt, mindenféle talapzat nélkül…).

Akkor legyünk türelmesek: hamarosan errefelé is lesz újított PlayStation 5 (az ilyen hardveres áttervezések amúgy gyakoriak).

Forrás: PSL, PSL

Spread the love

theGeek TV

https://smallseotools.com/

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu