PlayStation Plus: egy játék biztosan nem lesz a szeptemberi kínálatban!

Egy fejlesztő megelőzte a pletykákat: kimondta, hogy nem lesz a játéka ingyenes a PlayStation Plus-előfizetőknek.

 

A Twitteren erősítette meg a Bloober Team, hogy a nemsokára PlayStation 5-portot kapó (és PC-n, illetve Xbox Seriesen már jó ideje elérhető) The Medium nem lesz a PlayStation Plus szeptemberi listáján. A játék ugyebár szeptember 3-án rajtol el a Sony konzolján, ami nem esik egybe a hónap első keddjével (az szeptember 7-e lesz, 3-a pedig péntek), így ki lehet zárni így a lengyel stúdió „kétvilági” játékát a pixisből.

A pletyka amúgy arról szólt, hogy az így már kizárható The Mediumon kívül a Haven, illetve a Tony Hawk’s Pro Skater 1 + 2 lesz a szeptemberi páros a PlayStation 4-eseknek, de ezekkel kapcsolatban ugye még várnunk kell egy teljes hetet (idén már volt példa, hogy elseje szerdára esik), hogy a „kékek” megerősítsék, milyen alkotásoknak ülhetnek neki a PlayStation 4-es, PlayStation 5-ös online multiplayerért nem keveset fizető játékosok.

Hamarosan pedig errefelé is kapható lesz az új PlayStation 5-modell, ami először júliusban bukkant fel egy japán termékleírásnak köszönhetően. A mostanában boltokban kapható (vagy a készlethiány miatt inkább nem kapható…) konzolok CFI-1XXX kódnevűek, de az első revízión átesett modellek már CFI-11XX jelzésűek, és Ausztráliában már kaphatóak is, írja a Press Start. A júliusi felbukkanás még csak a PlayStation 5 Digital Editionről beszélt, de mivel az ausztrál publikáció már a Blu-ray meghajtós kiadásról is közölt képeket, ki lehet bátran jelenteni: a Sony mindkét változatba belenyúlt.

Mi a fő különbség? Nos, a konzol maga 300 grammal könnyebb lett (még nem tudjuk, miért), de a konzol talapzatát biztosan áttervezte a Sony, ugyanis már nem kell egy csavarhúzó a szereléshez, ugyanis egy hüvelycsavaros megoldást használ a cég a CFI-11XX modellű PlayStation 5-ökön. Ezzel pedig egy lépéssel közelebb jutott a Sony a Microsofthoz (de még mindig messze van tőle, ugyanis az Xbox Series X esetében egyszerűen el lehet fektetni a konzolt, mindenféle talapzat nélkül…).

Akkor legyünk türelmesek: hamarosan errefelé is lesz újított PlayStation 5 (az ilyen hardveres áttervezések amúgy gyakoriak).

Forrás: PSL, PSL

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu