XEL: sci-fi fantasy akció-kaland, Breath of the Wild-inspirációval [VIDEO]

A Tiny Roar XEL játéka is erősen hasonlít a The Legend of Zelda: Breath of the Wild grafikai stílusára…

 

Az Assemble Entertainment egy érdekes 3D-s sci-fi fantasy játékot fog kiadni, de az az érdekes, hogy bár a PlayStation 5, az Xbox Series, illetve a PC (Steam) kapja meg a játékot jó egy év múlva, a Nintendo Switch-re is készül egy port. Ettől függetlenül ebben a játékban a Reid néven futó karakter baleset következtében a XEL nevű világban landol, és kicsit klisés az amnézia (nem emlékszik előző életére).

Felszedi a pajzsát és a kardját (Link most üzent: kéri vissza a játékmenetét), hogy felfedezze a világot, majd betérjen a Zelda-szerű dungeonökbe (ezt halálosan komolyan megemlítik a játék Steam-oldalán… nem is tagadják!?), és persze ezek tele lesznek veszélyekkel és puzzle-kkel. Az utazásunk során több barátra és ellenfélre lelhetünk, tanulunk új mozdulatokat, új kütyükre teszünk szert, továbbá a térben és az időn is átutazhatunk. Egyre mélyebbre jut Reid a rejtélyekben, és egy végtelen ciklus üti fel a fejét. Nos, innen ki tud-e törni?

A sötét múlt legyőzése nem lesz egyszerű, meg azért az sem, hogy karakterünk valahogy az amnéziáján túljuthasson. Hack’n’slash robotgyilkolással és egzotikus vadvilággal; időgörbítő puzzle-k és titkos útvonalak; oldschoolnak ható játékmenet (felülnézetes 3D-s akció-kaland dinamikus kameraváltásokkal); és elvileg a harci rendszer is jól kidolgozottnak mondható. Oldalazhatunk, kombózhatunk, és még a felszerelésünket is tuningolhatjuk további kombók és mozdulatok megnyitásáért.

Ha gyűjtjük a magokat, akkor átutazhatunk az időn, mert így addig el nem érhető területekre is betehetjük a lábunkat, de az ellenfelek is gyengébbek lesznek a múltban. A karaktereket emlékezetnek mondják, titkos küldetések is várnak ránk, és az időtorzuláson átesett területeken benézhetünk a függöny mögé, ahol egy bizonyos miniszterelnök helyett a XEL bukása mögötti indokokat találhatjuk. A „kortalannak” nevezett soundtracket és vizualitást azért megkérdőjelezhetnénk. Előbbiért Gidon Wolff lesz a felelős.

A XEL 2022 második negyedévében (április-június) fog megjelenni PlayStation 5-re, Xbox Seriesre, Nintendo Switch-re és PC-re.

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu