[GSC 2021] Három játék is halasztást kapott, kettő átesett 2022-re!

Köztük van az a játék is, amiről korábban pletyka szintjén már hallottuk, hogy nem fog idén megjelenni.

 

A Sony Interactive Entertainment és a Guerrilla Games a PlayStation Blogon megerősítette, amit gyanítottunk: az eddig az idei év végi, karácsonyi rohamra időzített Horizon Forbidden West nem fog megjelenni 2021-ben, hanem csak február 18-án fogja a PlayStation 5 és a PlayStation 4 megkapni.

Mathijs de Jonge, a játék rendezője szerint nem volt ez könnyű döntés, és meg szeretné a rajongók megrendíthetetlen támogatását köszönni. Tudja, hogy sokan várnak arra, hogy Aloy története folytatódjon egy új, veszélyesebb világban, de a szenvedélyük, rajongói rajzaik, cosplayük, képmentéseik és videóik sokat jelentenek a Guerrilla Gamesnek, ami eközben a Horizon Zero Dawnhoz kiadott egy teljesítménynövelő patchet: a játék PlayStation 5-ön így képes a 60 FPS frame rate-re.

A Red Barrels Games is eddig 2021-ben tervezte kiadni a The Outlast Trialst, de ők is csatlakoztak az egyre bővülő 2022-re áttolt játékok listájához. A játék a Steamen és az Epic Games Store-on is kapható lesz. A hidegháború tetőpontján játszódik a játék, és a gyanús Murkoff cég tesztalanyait irányíthatjuk egy eldugott gyárban, ahol sok fizikai és mentális kihívás vár ránk. Ikonikus karakterek fognak kínozni minket (és nem véletlen a többes szám: csapatosan is játszhatjuk). Készült egy új videó is.

Végezetül egy kisebb halasztás: a Chernobylite PlayStation 4/Xbox One konzolos verziói eddig szeptember 7-ére voltak belőve, de az All In! Games és a The Farm 51 három héttel későbbre, 28-ára tette a sci-fi túlélő horror RPG megjelenését a 2013-ban elrajtolt konzolokra. A PlayStation 4-es verzióból lemezes kiadás is lesz (35 euróért, kb. 13 ezer forintért; a digitális változat pedig 30 eurót/kb. 11 ezer forintot kóstál). Ebben a zóna térképét, digitális képeslapokat, illetve a digitális művészeti könyvet is megtaláljuk.

Piotr Zygadlo, az All In! Games vezérigazgatója a sajtóközleményben azzal magyarázza a bizonyítványt, hogy magasra emelték a lécet a cégben, és a konzolos verziókkal kapcsolatban váratlan hibák merültek fel, és ahelyett, hogy hibásan adnák ki a csernobili kalandozást a konzolokon (ebből egy másik bizonyos lengyel cég tanulhatott volna…), inkább egy picit halasztanak a jó minőség érdekében, majd megköszönte mindenki türelmét. Wojciech Pazdur, a The Farm 51 fejlesztési igazgatója pedig szerelemgyereknek tekinti a Chernobylite-ot, és az eddigi fogadtatásnak nem is kicsit örül. Teljesen megbízik a kiadóban, hogy konzolra is elhozhassa a játékot, és bár szerencsétlennek tekinti a halasztást, szerinte szükségesnek tekinti, hogy az elvárásoknak megfelelő legyen a PlayStation 4/Xbox One port.

Így 2022 egyre erősebb évnek ígérkezik…

Forrás: Gematsu, Gematsu, Gematsu

 

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu