Az Electronic Artsnál úgy vélik, hogy a toxikus környezet elkerülhetetlen, de küzdeniük kell ellene

Az Electronic Arts egyik vezetője szerint elkerülhetetlen, hogy a nagyvállalatoknál előforduljanak toxikus emberek vagy mérgező környezetek a csapatokon belül, de fontos, hogy legyenek csapataik és folyamataik, amelyekkel felléphetnek ellenük.

 

Chris Bruzzo, a Positive Play, marketing és kereskedelmi ügyekért felelős ügyvezető alelnök a GamesIndustry.biz-nek elmondta, hogy bár úgy tűnik, az EA nem keveredett bele ugyanolyan zaklatási és diszkriminációs vádakba, mint amilyenek jelenleg az Activision Blizzardnál és a Ubisoftnál zajlanak, a vállalat még nem egészen tökéletes.

„Több mint 10 000 alkalmazottból álló közösség vagyunk” – magyarázta Bruzzo. „Lesznek problémáink? Lesznek olyan helyek, ahol rossz szereplők vagy mérgező környezet van az Electronic Arts foglalkoztatási kultúráján belül? Természetesen. Ha egyszer elérjük ezt a szintet, ezt a létszámot, szinte nem is lehet elkerülni.

„[De] csakúgy, mint a játékosok mérgezésével kapcsolatban, szükség van egy csapatra, amely kivizsgálja a panaszokat és intézkedik. Szóval igen, az elmúlt évek során jelentős intézkedéseket kellett hoznunk, elbocsátottunk alkalmazottakat stb.”.

Bruzzo szerint az EA alkalmazottai rendszeres felméréseket és képzéseket kapnak, hogy megbizonyosodjanak arról, hogy tisztában vannak a vállalat magatartási kódexével, továbbá van egy belső „jelentsd fel az aggodalmadat” platform és egy külső forródrót is a munkatársak számára, ha harmadik féltől szeretnének tanácsot kérni.

Forrás: Video Game Chronicles

Spread the love
Avatar photo
Zardoz is our mystery member...

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu