Menu

[GSC 2021] Abyssus: brinepunk?! [VIDEO]

Nem steampunk és nem is cyberpunk műfajú lesz az Abyssus.

 

A Big Sugar a nevéhez méltóan talán egy nagy kockacukrot lát a DoubleMoose játékában. „A duplaszarvas” csapat ugyanis egy brinepunk roguelike FPS-en dolgozik. A brinepunk kifejezés a steampunkból indul ki… de mindent a víz alá visz, így a szó első felében a brine (ami óceánt, tengervizet jelent angolul) értelmet nyer.

Ettől függetlenül az Abyssus nem mondjuk 2077-ben játszódik, és nem is a közeljövőben, hanem a XIX. század végén. Egy brinepunk zsoldos a karakterünk, aki egy jól fizető, de ugyanannyira nehéz feladatot kapott: egy ősi civilizáció víz alatti romjait, maradványait kellene felfedezni. Csakhogy az elsüllyedt királyság lakosai mutálódtak, és nem olyan befogadóak. Mondjuk inkább úgy, hogy ők a „kívül tágasabb!” gondolatmenetet alkalmazzák…

Sok egzotikus, adaptálható fegyver ránk az Abyssusban, és a karakterünket is rejtélyes, erőnövelő hatalommal ruházhatjuk fel. Erre szükség is lesz, ugyanis örökösnek tűnő harcok várnak ránk a víz alá elbújt királyság mutáns őrzőivel szemben. A svéd DoubleMoose-t amúgy a Coffee Staintől (Goat Simulator… kell-e még többet mondanunk?) és a Ubisofttól (és őket egyáltalán be kell-e mutatni?) ide elszegődött fejlesztők alapították.

A fegyverek teljesen szokatlanok lesznek. Ősi fegyverekkel kísérletezni nem bűn, és az Abyssus ezen a téren nem rossz irányba tapogatózik. Kelleni is fog a tűzerő, ugyanis az ellenfeleink sem a szokásosak lesznek (és nem tudják pusztán nagyobb halakkal elintézni ezt… szép is lenne). A fegyvereinket módosítani is lehet a játékstílushoz illő módon, skillekből pedig aktív és passzív is lesz. Az egészet nyíltan és beismerten Atlantisz inspirálta, de azért az aztékok és az inkák hagyatéka is felismerhető a rejtélyes világban.

Az Abyssus meglepően ígéretesnek hat, és a DoubleMoose annyira biztos a játékában (ami jelenleg csak Steamre készül), hogy jó korán bejelentette a csapat, hiszen 2023 még minimum 1 1/4 évre van!

Forrás: Gematsu

Spread the love

https://smallseotools.com/

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu