[GSC 2021] Abyssus: brinepunk?! [VIDEO]

Nem steampunk és nem is cyberpunk műfajú lesz az Abyssus.

 

A Big Sugar a nevéhez méltóan talán egy nagy kockacukrot lát a DoubleMoose játékában. „A duplaszarvas” csapat ugyanis egy brinepunk roguelike FPS-en dolgozik. A brinepunk kifejezés a steampunkból indul ki… de mindent a víz alá visz, így a szó első felében a brine (ami óceánt, tengervizet jelent angolul) értelmet nyer.

Ettől függetlenül az Abyssus nem mondjuk 2077-ben játszódik, és nem is a közeljövőben, hanem a XIX. század végén. Egy brinepunk zsoldos a karakterünk, aki egy jól fizető, de ugyanannyira nehéz feladatot kapott: egy ősi civilizáció víz alatti romjait, maradványait kellene felfedezni. Csakhogy az elsüllyedt királyság lakosai mutálódtak, és nem olyan befogadóak. Mondjuk inkább úgy, hogy ők a „kívül tágasabb!” gondolatmenetet alkalmazzák…

Sok egzotikus, adaptálható fegyver ránk az Abyssusban, és a karakterünket is rejtélyes, erőnövelő hatalommal ruházhatjuk fel. Erre szükség is lesz, ugyanis örökösnek tűnő harcok várnak ránk a víz alá elbújt királyság mutáns őrzőivel szemben. A svéd DoubleMoose-t amúgy a Coffee Staintől (Goat Simulator… kell-e még többet mondanunk?) és a Ubisofttól (és őket egyáltalán be kell-e mutatni?) ide elszegődött fejlesztők alapították.

A fegyverek teljesen szokatlanok lesznek. Ősi fegyverekkel kísérletezni nem bűn, és az Abyssus ezen a téren nem rossz irányba tapogatózik. Kelleni is fog a tűzerő, ugyanis az ellenfeleink sem a szokásosak lesznek (és nem tudják pusztán nagyobb halakkal elintézni ezt… szép is lenne). A fegyvereinket módosítani is lehet a játékstílushoz illő módon, skillekből pedig aktív és passzív is lesz. Az egészet nyíltan és beismerten Atlantisz inspirálta, de azért az aztékok és az inkák hagyatéka is felismerhető a rejtélyes világban.

Az Abyssus meglepően ígéretesnek hat, és a DoubleMoose annyira biztos a játékában (ami jelenleg csak Steamre készül), hogy jó korán bejelentette a csapat, hiszen 2023 még minimum 1 1/4 évre van!

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu