A World of Warcraft következő frissítése több fejlesztői nevet fog eltávolítani

A tartalmi változások a 9.1.5 frissítésben lesznek, amely a jövő héten kerül a PTR-re.

 

Tegnap a Blizzard Overwatch csapata bejelentette, hogy a korábbi fejlesztőről, Jesse McCree-ről elnevezett McCree karaktert átnevezik. Ma a World of Warcraft csapata követte a saját ígéretét a változásokról, amelyek „jobban tükrözik majd a közös értékeinket”, de az Overwatch-al ellentétben a bejelentés nagyon kevés konkrétumot tartalmaz.

Összességében ez érdekes kontrasztja a tegnapi Overwatch-üzenetnek, amely nagyon konkrétan McCree névváltoztatására és az okokra koncentrált, amelyek miatt a fejlesztők úgy érezték, hogy ez szükséges. A World of Warcraft bejelentése ezzel szemben elsősorban a Shadowlands és a WoW Classic játékmenetbeli frissítéseiről szól.

„A Shadowlands Update 9.1.5 jövő héten kerül fel a PTR-re, és sok minden, amit benne találtok, a ti kollektív visszajelzéseitek közvetlen eredménye” – írta a Blizzard. „Tartalmazza a régóta kért változtatásokat, amelyek megkönnyítik a szövetségek és vezetők cseréjét, frissítéseket, amelyek lehetővé teszik, hogy ne kelljen a szövetségi kampányokat megismételni az altokon, új karakter testreszabási lehetőségeket néhány faj számára, amelyek eddig hiányoztak, és sok más változtatást, amelyek segítenek nektek, hogy úgy játsszatok, ahogyan szeretnétek.”

„Emellett olyan frissítéseket is tartalmaz, amelyek javítják a játékkörnyezetet a közösségünk számára, beleértve néhány tartalom további módosításait, hogy jobban tükrözzék a közös értékeinket, jobb láthatóságot a játékon belüli zaklatásról szóló bejelentéseid hatásáról, és komolyabb büntetéseket a zavaró viselkedést tanúsítókkal szemben.”

Ezek a „tartalmi változások” nincsenek részletezve a bejelentésben vagy a worldofwarcraft.com-on található részletesebb „tartalomfrissítés előzetese”, de egy e-mailben a Blizzard szóvivője megerősítette a PC Gamer-nek, hogy „a Jesse McCree-re, Luis Barriga-ra és Jon LeCraft-ra vonatkozó játékbeli utalásokat eltávolítjuk a World of Warcraftból”.

McCree, aki korábban a World of Warcraft vezető pályatervezője volt, nem kevesebb, mint öt World of Warcraft NPC-t és egy várost neveztek el róla, míg Barriga, aki korábban vezető játéktervező volt, a Senior Scrivener Barriga NPC fejlesztője. A Crafticus Mindbender és a Torturer LeCraft feltételezhetően LeCraftról kapta a nevét.

Ezek függetlenek a Blizzard által júliusban ígért változtatásoktól, miután a játékosok követelték, hogy a korábbi kreatív igazgatóra, Alex Afrasiabira utaló NPC-ket és tárgyakat távolítsák el. Ezek a változtatások már megtörténtek.

Afrasiabit a kaliforniai DFEH perben nevezték meg az Activision Blizzard ellen, amely többek között a BlizzConon bemutatott „Cosby Suite”-ját hozta napvilágra. A Blizzardtól 2020-ban kirúgták „a többi alkalmazottal szembeni helytelen bánásmód miatt”. A vádak nyomán több más magas beosztású Blizzard-alkalmazott, köztük McCree, Barriga, LeCraft és a korábbi elnök, J. Allen Brack is távozott a cégtől.

Spread the love
Avatar photo
Zardoz is our mystery member...

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu