Elden Ring: a The Legend of Zelda: Breath of Wild megihlette a FromSoftware-t is

A japán stúdió következő játéka, az Elden Ring több aspektusban is közel van a Nintendo Switch nyitócíméhez… de jótól jól átemelni a dolgokat nem bűn.

 

Több sajtóorgánumnak is lehetősége volt egy kb. tizenöt perces játékmenetes demóban átélni az Elden Ringet. Az IGN összefoglalója szépen felvázolja azt, amit mi még nem tapasztalhatunk meg (ugyanis nyilvános demóról nincs szó, de persze valamit csinálhat a Bandai Namco, a kiadó), és van azért néhány 4K felbontású kép is, ami a lent meg is tekinthető.

A nyílt világú hub az Elden Ringben (a köztes földek, The Lands Between) napszakváltásokkal és a The Legend of Zelda: Breath of the Wildban látható Bokoblinokhoz figurákkal rendelkezik. Vannak azért ott csúnya meglepetések is, de a FromSoftware-től ezt el is várhatnánk. Az IGN például egy ellenséges táborba futott bele, de aztán egy hatalmas sárkány ezt megtámadta, ebből pedig egy bossfight következett. Tehát lehetnek ilyen meglepetések.

Az Elden Ring rendelkezni fog egy térképpel is, de ezt szeletekben kell összegyűjteni, és használhatunk útjelző pontokat is. A tábortüzek helyét az elveszett kegyelem helyei (Sites of Lost Grace) veszik át. Ezek közül néhány fényt is sugározhat, hogy a játékosoknak a következő célpontjuk fellelését elősegítse. A „lélekparipánkkal” (Spirit Steed) bármikor közlekedhetünk a hubban, és ugráshoz is megigézhetünk platformokat, hogy magasabbak helyekre is feljussunk.

A nyílt világ kisebb csapdás és puzzle-fókuszú dungeonökkel rendelkezik (hasonlóan a Breath of the Wild shrine-jaihoz). A nagyobb dungeonok Legacy Dungeon néven futnak majd, amik a Souls-játékok teljes területének megfelelő régióval rendelkeznek. Stormveil Castle néven fut az első ilyen dungeon, és az IGN szerint akkora ez, mint a Demon’s Soulsban a Boletarian Palace. Lopakodni is lehet, ha nem harcfókuszú hozzáállásunk van. A végén Lord Gordick vár ránk.

Az Elden Ring január 21-én fog megjelenni PlayStation 5-re, Xbox Seriesre, PC-re, PlayStation 4-re és Xbox One-ra.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu