Menu

Steam Deck: már 4K-képes modellen is gondolkodik a Valve

Gabe Newellék szerint néhány éven belül már lehetséges lesz egy olyan hordozható PC-t csinálni (mert a Steam Deck lényegében az…), ami 4K felbontásra is képes lesz.

 

Greg Coomer, a Valve egyik tervezője a Rock Paper Scissorsnek  adott interjújában azt mondta, hogy még a cégen belül is nagy akarat mutatkozik a Steam Deck alkatrészeinek kicserélésére, és fel is teszi a képletes kérdést, hogy a Valve miért is nem teszi ezt meg három havonta. Ez nem lenne a legjobb a játékok fejlesztőinek vagy a fogyasztóknak.

Ettől függetlenül elismerte, hogy a Valve a jövőre is gondol, mert Newellék szerint a Steam Deck termékcsalád hosszú életű lesz, így már a következő modellel kapcsolatban is elkezdtek terveket készíteni. Azért azt elmondta, hogy a Steam Deck 2-nek nincsen még dizájnja, hanem ez mindössze annyit jelent, hogy a készülék új modelljénél hol húznák meg a (technológiai) vonalat.

Coomer szerint a decembertől kiszállingózó Steam Deck esetében soha nem volt a Valve tervei között, hogy 4K-ra képes legyen a modell, így a kijelző sem véletlenül tud mindössze (?) 1280×800-at. Kollégája, Lawrence Yang hozzátette, hogy ha mégis ezt tűzte volna ki célul a Valve, nem érte volna meg, mert technikailag lehetséges lenne egy ilyen méretű készüléket olyan technikai adottságokkal létrehozni, hogy a játékokat is 4K-n futtassa…

Viszont Yang szerint így hogy nézne ki az a Steam Deck, mennyi ideig lenne képes futtatni a játékokat, és mennyire melegedne fel? Sok kiegyensúlyozásról van szó, de a Valve örül annak, hogy az első Steam Deck esetében ezt meg tudta valósítani. A technológia fejlődik, és ezért úgy gondolja, hogy egy, esetleg két éven belül már nagyobb esély fog mutatkozni egy 4K-ready Steam Deckre.

Azért már most is feljebb tud menni az 1280×800-nál a Steam Deck, ha a dokkot, esetleg egy HDMI-USB-C adaptert alkalmazunk, de ez árthat a frame rate-re a játéktól és a grafikai beállításoktól függően…

Forrás: WCCFTech 

Spread the love

https://smallseotools.com/

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu