Esélyes, hogy új Uncharted készülhet a Naughty Dognál

A Sony Interactive Entertainment egyik alapvető stúdiója úgy látja, hogy a két, az utóbbi évtizedben alkotott Uncharted és The Last of Us franchise iránt nagy érdeklődés mutatkozik.

 

A Game Informernek adott interjút Evan Wells és Neil Druckmann, a Naughty Dog két társelnöke. Wells szerint abszolút folytatni fogják a történetvezérelt, egyjátékos címek fejlesztését, mert kb. a DNS-ükben van, hogy ezeket a sztorikat előadják. Ez szerinte folytatódni fog, mert az egyjátékos élmények közel állnak hozzájuk.

Ez vonzott be sok embert a Naughty Doghoz, ez ihleti meg a játékosokat, és ezért gondolja Wells, hogy ameddig erre képesek lesznek, ezen a vonalon fognak „a pajkos kutyák” maradni. (És ha belegondolunk: az első komolyabb PlayStationös Naughty Dog játék mi is volt? A Crash Bandicoot. Egy egyjátékos platformer, igaz, itt a történetmesélésnek nem volt olyan jelentős szerepe… de technikailag, kivitelezés szempontjából csoda volt!)

Druckmann hozzátette, hogy sosem volt a Sony-tól olyan elvárás, hogy a cég szerint változnak az idők, és nekik is inkább valami más stílusú játékokat kellene csinálni. Úgy látja, hogy ha valami olyasmin dolgozik a stúdió, ami izgatottá teszi őket és szenvedélyesek iránta, akkor a végeredmény is remek lesz. (Ez általában véve a kreatív munkálatok esetében is így van.)

Aztán megemlítették az Uncharted és a The Last of Us IP is, de Wells szerint a régi IP-k mellett újakat is szeretnének készíteni, mert izgalmas lehet valami újat is teremteni, ám sok szeretet van a korábbi IP-ik iránt is, és ezért mind a két irányból fogunk látni eredményeket a jövőben. Így az Uncharted új része sem zárható ki, a címben pedig azért nem említettük a The Last of Us-t, mert annak Factions módja nagy eséllyel önálló játékká fog fejlődni, erről régebben írtunk is.

Persze a régebbi IP-k közül a Jak & Daxter sem elfeledhető. Akár ehhez is visszatérhet a Naughty Dog. Elvégre az Insomniac Games is visszakanyarodott a Ratchet & Clankhez.

Forrás: PSL

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu