Kína egy órára csökkenti a gyermekek online játékidejét

TECH HÍREK – A 18 év alatti online játékosok pénteken, hétvégén és ünnepnapokon csak egy órán keresztül játszhatnak majd – közölte a kínai videojáték-felügyelet. A gyártók arcfelismeréssel próbálják majd kizárni a felnőtt azonosítókat használó gyerekeket.

 

A Nemzeti Sajtó- és Kiadóhivatal a Hszinhua állami hírügynökségnek elmondta, hogy a játék csak este 8 és 9 óra között lesz engedélyezett. Egyúttal utasította a játékgyártó cégeket: akadályozzák meg, hogy a gyerekek ezeken az időpontokon kívül játszanak. (Kíváncsiak vagyunk, hogyan oldják meg ezt a tech cégek, bár Kínában nyilván olajozottabban működik a megfigyelés és azonosítás – a szerk.)

A hónap elején egy állami médium az online játékokat „szellemi ópiumnak” bélyegezte. A szabályozó hatóság közölte, hogy az online játékokkal foglalkozó cégek ellenőrzését is fokozni fogják, hogy ellenőrizzék az időkorlátok betartását. A korábbi szabályok napi 90 percben korlátozták a gyermekek  online játékát, ami ünnepnapokon három órára emelkedett.

A lépés a túlzott játéknak a fiatalokra gyakorolt hatása miatt régóta fennálló aggodalmakat tükrözi. Egy hónappal a legutóbbi korlátozások bevezetése előtt az állami gazdasági napilapban megjelent cikk szerint sok tinédzser vált az online játékok rabjává, és ez negatív hatással van rájuk. A cikk hatására a legnagyobb kínai online játékokkal foglalkozó cégek részvényeinek értéke jelentősen csökkent.

Júliusban a kínai Tencent játékóriás bejelentette, hogy arcfelismerést vezet be, hogy 22:00 és 08:00 óra között a gyerekek ne játszhassanak. A lépést azért vezették be, mert attól tartottak, hogy a gyerekek felnőtt azonosítót használnak a szabályok kijátszására.

Forrás: BBC News

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu