A Konami bejelentette a Metal Gear Solid V és a Metal Gear Online szerverek bezárását PS3-on és Xbox 360-on

Rossz hír, ha továbbra is a Metal Gear Solid V: The Phantom Pain-t, a Hideo Kojima által megalkotott akció- és infiltrációs saga legújabb részét játszottad PS3-as és Xbox 360-as verziódon.

 

A Metal Gear Survive mellett a Metal Gear Survive. A Konami ugyanis bejelentette a játék szervereinek bezárását, mind az Metal Gear Solid V, mind a Metal Gear Online funkciókat. A végleges bezárás 2022. május 31-én lép életbe, ekkor búcsúzunk a Mother Base katonáitól és a cím többi multiplayer lehetőségétől.

A Konami nem indokolja, bár úgy tudjuk, hogy azért, mert a játék aktív volt, és a PS3-on és Xbox 360-on az aktív játékosok száma nem kompenzálja a szerverek életben tartását. Azzal, hogy a többi platformmal kapcsolatban semmit sem pontosítottak, úgy tudjuk, hogy PS4-en, Xbox One-on és PC-n továbbra is lehet majd játszani az összes többjátékos funkciót, ahogy eddig is. Ez csak a fent említett médiumokat érinti. Valami hasonlót más nagynevű játékok, például a GTAV is csinált már az utóbbi időben.

A Konami közzétette a tervezett naptárat ezekre a hónapokra, jövő decembertől a május 31-i végleges lezárásig szünetel a DLC-k vásárlása. Bár az online szolgáltatás aktív, az offline játékot és annak fő történetét továbbra is élvezhetjük, ahogy eddig is.

Így az Metal Gear Solid V, amely azért váltott ki vitákat, mert a két fél közötti nézeteltérések miatt kiváltotta Hideo Kojima távozását a Konamitól, egy bizonyos részen kikapcsol. A játékról többet megtudhatsz, ha elolvasod a kritikánkat.

2022 júniusától nem lesz lehetőséged irányítani az Mother Base-t.

Spread the love
Avatar photo
Zardoz is our mystery member...

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu