Monumentális üzletet fedeztek fel a Rise of the Tomb Raider kapcsán

A Rise of the Tomb Raider a Microsoft egyik legnagyobb exkluzív szerződése volt annak idején, de senki sem tudta biztosan, hogy pontosan mennyibe került a cégnek

 

Úgy tűnik, a Linkedin ismét gyors betekintést nyújtott a játékostársadalom számára, hogy bizonyos monumentális üzletek mennyibe kerültek a PS4 és az Xbox One korai időszakában. Bár a múltban az emberek már tettek olyan feltételezéseket, hogy valamivel több mint tízmillió dollárba kerülhetett a vállalatnak, soha nem volt megbízható forrás vagy megerősítés egy ilyen összegről. Nos, kiderült, hogy a tényleges összeg a tízmillió tízszerese.

Míg az Epic Games az elmúlt években sokat szerepelt a hírekben, és az Xbox Game Pass hírei is nagy port kavartak, addig a PS4 és az Xbox One korszakának kezdeteiről nem sok betekintést nyerhettünk. Azonban Fabien Rossini – aki közel tíz évig volt stratégiai tervezési és vállalati fejlesztési igazgató volt a Square Enixnél – munkaköri bejegyzésén keresztül kiderül, hogy a Microsoft egyik általa kialkudott exkluzivitási megállapodása, és valószínűleg a legvitatottabb volt annak idején a Rise of the Tomb Raider. A játék 2015-ben jelent meg egy olyan exkluzivitási megállapodással, amely egy évig tartotta a játékot az Xbox ökoszisztémáján, a PlayStation 4 tulajdonosoknak pedig várniuk kellett, amíg ez a megállapodás véget nem ért.

Egy évvel később legalább a PlayStation 4-tulajdonosok megtapasztalhatták a teljes játékot és az összes season pass tartalmat egy csomagban, de a rajongók még így sem voltak a legboldogabbak az exkluzivitási alkuval ebben az esetben, hiszen az előző játék minden konzolra egyszerre jelent meg.

A bejegyzés szerint ez volt az egyik a sok nagy horderejű üzlet közül, amit kialkudtak, de az egyetlen, amit kifejezetten erre az időszakra emeltek ki, és a Microsfot szemet szúró százmillió dollárba került, és felveti a kérdést, hogy mennyit költ jelenleg a Microsoft ezekre az Xbox Game Pass-szerződésekre. Ez alapján néhány ilyen kiemelt üzlet miatt a Microsoft sokkal több pénzt dobhat ki a kiadóknak, mint hat évvel ezelőtt.

Forrás: Twitter

Spread the love
Avatar photo
Bence is a Senior Staff Writer for our site. He is an avid gamer, that enjoys all genres, from Indie to AAA games. He mostly plays on the PS4 or on the laptop (since some indies get a preview build there faster). Loves obscure Japanese games that no one else dares to review on this site.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu