Starfield: az Xbox kijelentette, most és mindörökre exkluzív lesz

Aaron Greenberg, az Xbox marketingese ismét megerősítette, hogy a Bethesda űrkalandja nem lesz ideiglenes exkluzív. Hiába híresztelik, nem fog megjelenni PlayStation-re.

 

Az olyan marketingfogalmak, mint a „launch exclusive„, „console exclusive” és így tovább, egyre nehezebbé teszik, hogy tudjuk, egy játék valóban exkluzív. És bár a vállalatok sokszor használják ezeket a kifejezéseket, hogy elfedjék egy bejelentés tényleges kizárólagosságát, vannak olyan esetek, amikor a kifejezés azt jelenti, amit jelent. A Starfielddel, a Bethesda és Todd Howard következő nagy kalandjával kapcsolatban az Xbox egyértelművé tette, hogy a játék kizárólag az ökoszisztémájához tartozik majd: PC-re és az Xbox X és S szériára, az Xbox Game Passhoz mellékelve.

Vannak azonban olyanok, akik még mindig kételkednek a Starfield Xbox-exkluzivitásában, annak ellenére, hogy a Bethesda immár tulajdonosa. A Twitteren egy felhasználó a Pete Hines-szal készült interjú egy részlete alapján azt találgatta, hogy a Starfield a jövőben PlayStation 5-re is megjelenik. Erre az üzenetre Aaron Greenberg, a márka marketingvezetője úgy reagált, hogy a Starfield „kizárólag” Xboxon fog megjelenni.

 

 

Ahogy az elején említettük, a „kizárólagosan fog megjelenni” tipikus terminológia, amely félreértéshez vezethet. Egy másik felhasználó figyelmeztetésére reagálva pedig az Xbox vezetője igyekezett megismételni, hogy a Starfield most és mindörökre exkluzív lesz az ő platformján, ha bárki kételkedne: „Megpróbáltunk a lehető legegyértelműbbek lenni, ez nem egy ideiglenes exkluzivitás.”

 

 

Azzal, hogy az Xbox megvásárolta a ZeniMaxot, a redmondi vállalat már egyértelművé tette, hogy a Bethesda hamarosan megjelenő játékai kizárólag az Xbox Game Pass platformokon lesznek elérhetőek, amely PC-s, mobilos és Xbox konzolos szolgáltatásra az első hónapban 1 fontért lehet előfizetni. Ez a jövőbeni játékokra, például a Starfieldre is vonatkozik majd, míg az olyan címek, mint a Deathloop, megtartják a már meglévő ideiglenes exkluzivitásukat a PlayStationnél. A Starfield premierje még messze van, de a múlt héten bepillantást nyerhettünk az univerzumába három új koncepcióvideóval a városokról.

Forrás: Twitter

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu