War Hospital: először láthatjuk működésben az első világháborús kórházat [VIDEO]

A Nacon nem csak két/négy keréken igyekszik megvetni a lábát, hanem más műfajban is fejlődést tűzött ki célként a War Hospital játékkal a korábban Bigben Interactive néven futó francia kiadó.

 

A Brave Lamb Studio egy olyan játékot hoz el, amiben nem fogunk fegyvert ragadni az első világháborúban. Nem, ehelyett egy hadikórház drámája vár ránk a War Hospitalban, ahol egy találat után egy másik harc indul… mégpedig a karakter életéért, lelkéért. A Steam-oldala szerint a War Hospital 1917-ben játszódik, ahol Henry Wells őrnagyot irányíthatjuk. Már visszavonult, de a háború miatt visszahívták. Nincs elég ember, nincs elég erőforrás, és a francia fronton így mi leszünk az utolsó mentsvár, szó szerint is.

Egy hadikórház parancsnokaként rajtunk áll, miként kezeljük a háborús sérülteket. Fel kell építenünk a helyet, ahol kezelhetjük őket, remélhetőleg biztonságban, mert mégis egy háború kellős közepén vagyunk. Valós, az első világháború során alkalmazott eszközöket és metódusokat kell használnunk, és a döntéseinknek lesznek hatásai is, persze kérdéses még, hogy milyenek.

Egy mikroközösséget fogunk építeni az életmentőkből és a túlélőkből. Reményt kell keltenünk a stábunk mellett a katonákban is, hogy legalább egy kis reménysugárnyi normalitást hozhassunk el a harcmezőre. Ez egy háborús játék, ahol nem a halált ünnepeljük, hanem azt, hogy valaki túléli a világégést, hiszen (ahogy Einstein is mondta) a nehézségek közepette adódik a lehetőség. A francia frontot és a brit hadikórház állapotait egyaránt hitelesen alkották újra. A játékot a Brave Lamb Studio amúgy a brit birodalmi háborús múzeumokkal közösen hozta létre, mert tényleg a történelmi hitelesség volt a legfontosabb.

Benoit Clerc, a Nacon kiadásért felelős igazgatója szerint a cég büszke arra, hogy a Brave Lambs őket választotta a War Hospital létrehozásához, mert a műfajában ez egy egyedi játék lesz, ami bizonyítani fogja a This War of Mine vagy a Soldats Inconnus után, hogy a videojáték, mint médium képes az összetett, komoly témákkal foglalkozni úgy, hogy közben azok létazonossága is megmarad.

A War Hospital 2022 utolsó negyedévében (október-december) fog megjelenni PlayStation 5-re, Xbox Seriesre és PC-re.

Forrás: Gematsu, PSL

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu