Menu

War Hospital: először láthatjuk működésben az első világháborús kórházat [VIDEO]

A Nacon nem csak két/négy keréken igyekszik megvetni a lábát, hanem más műfajban is fejlődést tűzött ki célként a War Hospital játékkal a korábban Bigben Interactive néven futó francia kiadó.

 

A Brave Lamb Studio egy olyan játékot hoz el, amiben nem fogunk fegyvert ragadni az első világháborúban. Nem, ehelyett egy hadikórház drámája vár ránk a War Hospitalban, ahol egy találat után egy másik harc indul… mégpedig a karakter életéért, lelkéért. A Steam-oldala szerint a War Hospital 1917-ben játszódik, ahol Henry Wells őrnagyot irányíthatjuk. Már visszavonult, de a háború miatt visszahívták. Nincs elég ember, nincs elég erőforrás, és a francia fronton így mi leszünk az utolsó mentsvár, szó szerint is.

Egy hadikórház parancsnokaként rajtunk áll, miként kezeljük a háborús sérülteket. Fel kell építenünk a helyet, ahol kezelhetjük őket, remélhetőleg biztonságban, mert mégis egy háború kellős közepén vagyunk. Valós, az első világháború során alkalmazott eszközöket és metódusokat kell használnunk, és a döntéseinknek lesznek hatásai is, persze kérdéses még, hogy milyenek.

Egy mikroközösséget fogunk építeni az életmentőkből és a túlélőkből. Reményt kell keltenünk a stábunk mellett a katonákban is, hogy legalább egy kis reménysugárnyi normalitást hozhassunk el a harcmezőre. Ez egy háborús játék, ahol nem a halált ünnepeljük, hanem azt, hogy valaki túléli a világégést, hiszen (ahogy Einstein is mondta) a nehézségek közepette adódik a lehetőség. A francia frontot és a brit hadikórház állapotait egyaránt hitelesen alkották újra. A játékot a Brave Lamb Studio amúgy a brit birodalmi háborús múzeumokkal közösen hozta létre, mert tényleg a történelmi hitelesség volt a legfontosabb.

Benoit Clerc, a Nacon kiadásért felelős igazgatója szerint a cég büszke arra, hogy a Brave Lambs őket választotta a War Hospital létrehozásához, mert a műfajában ez egy egyedi játék lesz, ami bizonyítani fogja a This War of Mine vagy a Soldats Inconnus után, hogy a videojáték, mint médium képes az összetett, komoly témákkal foglalkozni úgy, hogy közben azok létazonossága is megmarad.

A War Hospital 2022 utolsó negyedévében (október-december) fog megjelenni PlayStation 5-re, Xbox Seriesre és PC-re.

Forrás: Gematsu, PSL

Spread the love

https://smallseotools.com/

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu