Epic Games: kemény csapás az Apple-re és a Google-re Dél-Koreában

TECH HÍREK – Tim Sweeney és az Epic Games új szövetségesre talált a távol-keleti országban. Az Apple és a Google tiltakozik és az amerikai elnöki kabinet sem örül a döntésnek.

 

Az Epic Games jogi harcba keveredett az Apple és a Google ellen, amiért állítólag két monopólium létezik az iOS és az Android körül. Amire néhányan talán már nem emlékeznek a sok per és nyilatkozat után, hogy az egésznek az az eredete, hogy a Fortnite mobilverzióin belül külső fizetéseket vezettek be, hogy elkerüljék a díjfizetést. Nos, úgy tűnik, Tim Sweeney harca világszerte egyre több követőre talál. A dél-koreai bírák elfogadták a világ első olyan törvényét, amely arra kényszeríti a Google-t és az Apple-t, hogy engedélyezzék a külső fizetéseket a platformjaikon.

Ez a döntés fontos precedenst teremt az Epic Games harcában. A The New York Times beszámolója szerint a dél-koreai igazságszolgáltatás elfogadta ezt a törvényt, amely arra kényszeríti az alkalmazásboltokat, hogy minden alkalmazáson belüli vásárlásnál engedélyezzék a különböző fizetési módokat, beleértve a platformon kívüli átjárókat is. Ez az ország távközlési üzleti törvényének módosítása, amely megtiltja az olyan óriáscégeknek, mint a Google és az Apple, hogy saját fizetési módokat vezessenek be.

 

 

Az újság szerint azt is meg akarja akadályozni, hogy a vállalatok „tisztességtelenül késleltessék a mobil tartalmak felülvizsgálatát, és tisztességtelenül távolítsák el a mobil tartalmakat üzleteikből”. Vagyis pont az történt, ami egy évvel ezelőtt a Fortnite-tal, amikor mindkettő az ilyen külső fizetési módok alapján távolította el a játékot a boltjaiból, ami viszont az Epic Games peréhez vezetett. Az új módosítás az Apple és a Google heves ellenállásába ütközött, mivel ezek a vállalatok a dél-koreai mobilalkalmazások és -játékok piacának 85%-át birtokolják.

Két dél-koreai törvényhozó azt állítja, hogy a Google képviselői közvetlenül kapcsolatba léptek a nemzetgyűléssel, hogy megakadályozzák a javaslatot. „A Google egy olyan vállalat, amely maximalizálni akarja a nyereségét. Természetesen a hozzánk hasonló emberek: a bírák ellen vannak, akik megpróbálják keresztülvinni ezt a törvényt” – mondja Park Sungjoong, a módosítás egyik felelőse.

 

 

Joe Biden kabinetje a maga részéről aggodalmát fejezte ki amiatt, hogy ez a törvény feszültséget okozhat Dél-Korea és az Egyesült Államok között. Egyértelmű, hogy az Epic Gamesnek van oka örülni egy olyan döntésnek, amely közvetve egyetért velük az iOS és Android monopóliumok létezésével kapcsolatban. Mindezt úgy, hogy még mindig várjuk az Apple elleni perük kimenetelét az Egyesült Államokban.

Forrás: The New York Times

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu