Távozik a Bandai Namco-tól a Soulcalibur VI és a Tekken 7 producere

Okubo Motohiro Bandai Namco-tól egy meg nem nevezett, Shibuyában található céghez szerződött át.

 

Okubo a Twitteren közölte, hogy hosszú idő után augusztus 31-e volt az utolsó munkanapja a Bandai Namco Entertainmentnél, és ma már Shibuya egyik játékstúdiójában folytatta a munkát (ők azért 8-9 órával előttünk járnak, így a múlt időt sem véletlenül használjuk…), de nem nevezte meg, hogy pontosan hova csatlakozott. Ettől függetlenül a Tekken 7, a Pac-Man 99, illetve a Soulcalibur VI producere hálás a Bandai Namco-nak, továbbá az őt támogató rajongóknak.

Okubo hozzátette, hogy huszonöt évvel ezelőtt csatlakozott a Namco-hoz, ahol több embert is megismert. Mindenkinek hálás emiatt. Főleg a Soulcalibur VI révén kapott jelentős erőt világszerte a játékosoktól. Ezt mindenkinek megköszönte, és bár szeretné a sok tárgyat megmutatni, amit kapott, túl sok van szerinte. Egy párnát azért megmutatott, amit a Tekken és a Soulcalibur fejlesztőcsapataitól kapott. Ezután ismét többször is megköszönte mindenkinek a támogatását.

Érdekes az időzítés. Néhány napja írtunk már arról, ahogy Nagoshi Toshihiro, a Yakuza-sorozat atyja már nincs messze egy új munkahelytől, így a SEGA szárnyai alól elhagyhatja a Ryu Ga Gotoku Studiot, hogy a kínai Netease-hez átlépjen… és egy kis keresés után rábukkantunk az Ouka Studio-ra. Ezt a NetEase alapította, és… Shibuya a központja. A stúdió next-gen játékokon dolgozik. Ez abszolút egy lehetséges munkahely lehet Okubo számára is… de Shibuya sok stúdiónak helyet ad, így ez mindössze egy opció a sok közül.

Esélyes, hogy a kínai terjeszkedés (ami mostanában kezdődött el a japán játékiparban) újabb fejlesztőt vonzott be magához. Ha így van, ha nem, mi mindenesetre sok sikert kívánunk Okubonak, de azért kérdéses, hogy így lesz-e új Soulcalibur, hiszen az SCVI esetében is neki kellett tartania a hátát, hogy a Bandai Namco rábólintson. Ha a NetEase Nagoshi munkájára is számíthat, nem kizárt, hogy ő is végül az Ouka Studionál fog kikötni.

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu