Cyberpunk 2077: a CD Projekt 160 alkalmazottja dolgozik az első kiegészítőn

Emellett a teljes munkaerő egyharmada a Cyberpunk 2077 PS5 és Xbox X Series X|S változatán dolgozik. Magyarok is erősítik a csapatot.

 

A CD Projekt többször is megerősítette elkötelezettségét a Cyberpunk 2077 mellett, annak ellenére, hogy tavaly decemberben katasztrofális volt a megjelenése. Ez jól látható a projektek vállalaton belüli megoszlásából. A legutóbbi részvényesi gyűlésen a CD Projekt vezérigazgatója, Adam Kicinski megerősítette, hogy a teljes munkaerő több mint egyharmada a Cyberpunk 2077 next-gen verzióinak fejlesztésén dolgozik. És ha ez nem lenne elég, mindemellett a teljes munkaerő egynegyede a játék első kiegészítőjének elkészítésére összpontosít.

„A next-gen verzió fontos lépés a Cyberpunk-univerzumba való belépésünkben” – nyilatkozta Kicinski a VGC által átírtak szerint. „Valóban hiszünk az IP hosszú távú lehetőségeiben. Ezért dolgozunk jelenleg a játék első bővítésén, bár erről egyelőre nem mondhatok többet” – tette hozzá.

 

 

„A játékosoknak tett ígéretünkhöz híven a Cyberpunkot addig fejlesztjük, ameddig csak szükséges. Eközben nem tévesztjük szem elől a hosszú távú terveket sem: a sorozatunkra alapozva további termékeket akarunk kifejleszteni, bővítve az üzletágunk magját” – tette hozzá a vezérigazgató. „Jelenleg 160 ember dolgozik az első Cyberpunk-kiterjesztésen, míg körülbelül 70-en egy még be nem jelentett projektekben vesznek részt.

Erről az első Cyberpunk 2077-es bővítményről – nem összetévesztendő a cég által ígért kisebb ingyenes DLC-kkel – a CD Projekt egyelőre nem hajlandó további részleteket közölni. „A fejlesztés folyamatban van, de a dátumról nem nyilatkozunk” – mondta Michal Nowakowski pénzügyi igazgató. „Szeretnénk megtartani azt a szabályt, hogy addig nem beszélünk a randevúkról, amíg nem állunk készen a találkozásra.”

 

A lengyelek is a Capcom sorsára jutottak, és be is jelentették, hogy nem fognak fizetni a támadóknak.

 

Ezzel kapcsolatban Nowakowski a megbeszélésen kijelentette, hogy a next-gen verziók még mindig 2021-re vannak tervezve, de nem ígérik, hogy nem fognak késni velük. A Cyberpunk 2077 bővítményeinek áráról szintén nincsenek részletek, bár a menedzser a The Witcher 3-hoz hasonló árkategóriára utalt. Mivel a személyzet egyharmada a PS5 és Xbox X Series X|S verziókra, egynegyede pedig a bővítményekre koncentrál, úgy tűnik, a CD Projekt nem dobja be a törölközőt a játékkal kapcsolatban.

 

Magyar vendégmunkások a jövőben

 

Megtudtuk, hogy magyarok is beszáltak a projektbe: a WolvenKit csapatából Blumster és rfuzzo,Yigsoft vezetője Hambalkó „Traderain” Bence és a cég társalapítója, Köte „Nightmarea” Ákos is együttműködik a CD Projekt RED-del, hogy többek között jobbá tegyék Cyberpunk 2077 modtámogatását. Az együttműködésről a csapat a játék modokra összpontosító fórumán írt.

Ha még nem próbáltad, itt elolvashatod a Cyberpunk 2077 vegyes érzelmű játéktesztjét.

 

Forrás: VGC 

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu