Xenocider: szokatlan homebrew projektből válik komolyabb játékká

A 2Dream Corporation nem az általánosnak nevezhető úton valósítja meg a Xenocidert, ugyanis a történet egy sokkal régebbi platformon kezdődik.

 

A fejlesztők ugyanis először a SEGA Dreamcastre valósították meg homebrew játékként ezt a külső nézetes rail shootert. (Ez sem olyan gyakori, de működőképes koncepció: 1999-ben a PS1-en a Gran Turismoról ismert Polyphony Digital ugyanezt a stílust használta az Omega Boosthoz.) Ezt viszont a kiadó, az Eastasiasoft cross-gen játékként újabb konzolokra is el fogja hozni.

Egy szenvedélyprojektről van szó, ami HD remastert kap. Xara, egy kiborg emberfeletti ereje miatt egy halálos fegyver lett, aki erős, gyors, és harcokban is megfelelően teljesít még az extrém környezektekben is. Most viszont minden életet és civilizációt ki akar iktatni, ami az útjában van. Nettó könyörtelenség, és mivel játéktermi klasszikusok ihlették ezt a 32-bites (PS1 korszakra kell gondolni) stílussal rendelkező játékot, régivágásúnak is mondhatnánk azt.

Deszkán lebegés (a la Ezüst Utazó/Silver Surfer), ugrás, oldalazás, célzás: ezeket fogjuk gyakran csinálni, hogy az ellenfelek tömkelegét a másvilágra segítsük, mert mindenki Xara irt-öl-pusztít-rombol küldetését szeretné megállítani. Xara oldalán viszont ott vannak a Xenopodok, amik a tűzerejét még inkább meg tudják növelni, ha alapból nem lenne elég a rendelkezésünkre álló kraft. A remaster viszont az alacsony poligonú grafikát jó minőségű textúrákkal és új megvilágítási effektekkel fogja megkeverni, hogy az eddigi legjobb élményt kínálja a Xenociderből.

Ezt a 3D-s, külső nézetes rail shootert könnyű játszani, de profin játszani nehéz lesz (ilyen volt az Omega Boost is). A Xenopod fegyverkínálatot és a kezelést is beállíthatjuk, hogy a mi játékstílusunknak megfeleljenek. A frame rate-et 60 FPS-re ígérik (de szerintünk a Nintendo Switch-en ez nem lesz annyi…), és ahogy haladunk előre, úgy javulnak Xara képességei is. A soundtracket Juanjo Martin szerezte; új játékmódok, továbbá játékon belüli jutalmak is lesznek extraként, ha elég jól játszunk. Hét világ vár ránk eltérő útvonalakkal és titkokkal.

A Xenocider jövőre fog megjelenni PlayStation 5-re, Xbox Seriesre, PC-re (Steam), PlayStation 4-re, Xbox One-ra és Nintendo Switch-re.

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu