A megölt 3090-es kártyák története folytatódik az EVGA válaszával!

Úgy tűnik, hogy a gyártó azt is vizsgálta, hogy a New World valóban leölte-e a EVGA 3090-es kártyáit, vagy sem, mivel ez elég nagy felháborodást okozott a játékközösségen belül.

 

Még 2021 júliusában, amikor az Amazon New World zárt bétája még javában zajlott, felröppentek a hírek arról, hogy a drága és ritkán kapható EVGA 3090 Geforce grafikus kártyák a zárt bétával való játék közben lehaltak.

Az interneten található számos cikk és youtube videó után a videokártyák gyártója úgy döntött, hogy alaposan kivizsgálja a problémát. Az eredmény az lett, hogy nem a videojáték okozta a problémát, hanem a kártyák korai tételeivel kapcsolatos „rossz kivitelezés”.

Körülbelül két tucat kártyáról bizonyosodott be, hogy „halott”, de a vállalat kivizsgálta az ügyet, és röntgenvizsgálat útján megállapította, hogy forrasztási problémák okozták a működési hibát nem a játék.

Az EVGA megerősítette, hogy a hozzájuk bejelentett meghibásodások mindegyike csak a 3090-es termékcsaládjukhoz kapcsolódott.

A hiba által érintett felhasználók mindannyian cserekártyákat kaptak, és a vállalat megerősítette, hogy az érintett kártyák száma minimális és nem tömeges, nagyjából az eladott kártyák kevesebb mint egy százaléka.

Továbbá, nem történt semmilyen probléma azóta, hogy az Amazon’s New World fejlesztői hozzáadták a képkocka korlátozót egy patch során a játék főmenüjéhez, és remélhetőleg a jövőben nem történnek további nagy problémák a 3090-es kártyákkal a New World körül, amikor a teljes játék 2021. szeptember 28-án indul a szeptember 28-án – PC-n.

 

Forrás: PCWorld

Spread the love
Avatar photo
Bence is a Senior Staff Writer for our site. He is an avid gamer, that enjoys all genres, from Indie to AAA games. He mostly plays on the PS4 or on the laptop (since some indies get a preview build there faster). Loves obscure Japanese games that no one else dares to review on this site.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu