AI: a valósághű Kratos nem olyan penge – de sokkal ijesztőbb!

TECH HÍREK – a mesterséges intelligencia (AI) még inkább emberszabásúvá teszi a videojátékok világának nagyszerű főszereplőit, méghozzá igen látványos módon!

 

Az elmúlt években kifejlesztett különböző szűrők, alkalmazások és egyéb szoftverek továbbra is a legkülönösebb, sőt, a legzavaróbb alkotásokat hagyják ránk, amikor a videojáték-iparban a felismerhető arcok felismerésére használják őket. A legújabb a StyleCLIP-hez kapcsolódik, egy mesterséges intelligenciához, amelyet a képek különböző parancsokkal történő manipulálására és arra használnak, hogy a Kratoshoz hasonló karaktereket „emberibbé” tegyék.

Ettől felrobbant az internet, mindenki azon igyekszik, hogy megosszák montázsait. A Ghost of Sparta mellett népszerűek még az ágazat olyan ikonikus játékainak főszereplői, mint például Trevor a GTA V-ből, Lady Dimitrescu, Nathan Drake, Joel és Ellie a The Last of Usból. Természetesen mindegyikük abból indul ki, hogy a tervezőik elkötelezték magukat a realizmus mellett, így az eredmények talán kevésbé meglepőek, mintha olyan, sokkal különösebb modellezést választanál, mint például a Street Fighter harcosok.

Ezekből a gyöngyszemekből válogattunk néhány tweetet, amelyek felkeltették a figyelmünket. Nézzétek meg ti is!

Sparta szellemét hamarosan a God of War: Ragnarok című videojátékban láthatjuk majd PS5-re és PS4-re, amely – ha nem lesz késés – 2022-ben érkezik.

 

 

 

 

 

 

 

Forrás: IGN

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu