A CD Projekt RED már nem garantálja idénre a Cyberpunk 2077 és a The Witcher 3 next-gen frissítéseit!

A Cyberpunk 2077 és a The Witcher 3 esetében sincsen már 100%-osra véve, hogy a lengyel csapat 2021 során ki fogja adni a PlayStation 5-re, Xbox Seriesre tervezett frissítéseket.

 

A Cyberpunk 2077 megjelenése katasztrófális volt (a PlayStation 4-es verzió értékesítését le is állította a Sony a PlayStation Store-on), és bár a next-gen konzolok megjelenése után jutott el a boltokba (többszöri halasztás után), mégsem hozta ki a lengyel cég a PlayStation 5-re és Xbox Seriesre kihegyezett verziót. És lehet, hogy idén erre már nem is fog sort keríteni.

Michal Nowakowski, az üzletfejlesztésért felelős senior CD Projekt-alelnök a cég 2021 első hat hónapját lefedő üzleti jelentése során beszélt a még mindig várt next-gen frissítésekről. Szerinte a Cyberpunk 2077 esetében ennek megjelenési célját az idei év végére tették, tehát kb. egy évvel az alap verzió után számíthatunk Night City következő generációs változatára. Eközben viszont figyelembe szeretnék venni az utóbbi év során megtanult leckéket, és ezért nem mondják teljes biztossággal, hogy „a fejlesztési menetrend már nem fog változni”.

A The Witcher 3-mal más a helyzet. Ezt főleg egy külső csapat, név szerint az Embracer Group alá tartozó Saber Interactive készíti. Velük a CDPR már dolgozott közösen, hiszen ők valósították meg a játék Nintendo Switch portját. Itt is az elképzelés az, hogy 2021 végére kihozzák Geralt újgenerációssá emelt történetét, viszont ebben az esetben is ott a bizonytalanság. Nowakowski nem véletlenül akart részletekbe bonyolódni: csak annyit mondott, hogy az idei év végére ki szeretnék adni a next-gen frissítéseket…

Úgyhogy (ahogy rengeteg játék) itt is bekövetkezhet az, hogy 2021-ről 2022-ra átcsúszik minden. Nyugodtan pénzt is lehetne tenni arra, hogy a kettő közül legalább az egyik next-gen frissítés 2022-ben fog csak megérkezni. Ha tippelnünk kellene, a The Witcher 3 lesz a jövő évre áteső projekt, hiszen a Cyberpunk 2077 renoméján kellene dolgozni inkább…

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu