Pletyka: A Sony egy új, nagy költségvetésű AAA stúdiót hozna létre Japánban

TECH HÍREK – SONY: Sajnos nem áll túl sok részlet a rendelkezésünkre, és a források sem szolgáltak semmilyen formában konkrét bizonyítékokkal, ami a Sony új japán stúdiójának létezését bizonyítaná. De mint minden pletykát, ezt is érdemes komolyan venni…

 

Bennfentesek szerint a Sony egy új, nagy költségvetésű stúdió létrehozásán dolgozik Japánban, amely olyan tripla-A címek készítésére szakosodott, amelyek képesek a világméretű közönségnek is tetszeni. A pletyka egy olyan forrástól származik, aki korábban helyesen jósolta meg, hogy a Sony még júniusban felvásárolja a Returnal fejlesztőstúdiót, a Housemarque-ot.

Konkrétan több forrás is arra utal, hogy a Sony egy olyan szintű új IP létrehozásában érdekelt, mint a Capcom kasszasikerei, a Resident Evil, a Monster Hunter vagy a Devil May Cry, illetve a Konami Metal Gear Solidja. Az említett játékok mindegyike nemcsak a japán, hanem a nyugati közönségnek is tetszik, és több évtizeden keresztül világszerte nagy rajongótábort gyűjtöttek. A forrás a Sony stúdióját a Microsoft új stúdiójához, a The Initiative-hez hasonlítja, amelyet 2018-ban alapítottak, hogy „négyszeres A kategóriás” videojátékokat készítsen.

 

A The Initiative valamin dolgozik, és mivel ütős nevek állnak a csapatban, esélyes, hogy az alkotásuk is kellően jó lehet majd.

 

A forrásból továbbá kiderül, hogy a Sony a Capcom Resident Evil csapatának veterán fejlesztőit, valamint a Square Enix és a Konami veterán fejlesztőit is felveszi. A pletyka szerint a meg nem nevezett stúdió 2020 óta dolgozik egy új játékon is. Ez egyben azt is jelenti, hogy a Sony már azelőtt is tervezte a stúdió létrehozását, hogy a vállalat az év elején átszervezte volna a korábbi Japan Studios-t a Team ASOBI köré. Egy másik forrás szerint a Sony azt tervezi, hogy az új stúdiót és a projektet is bejelenti a „következő hónapokban”.

A PlayStation Studios vezetője, Hermen Hulst korábban már említette, hogy a Sony folytatja a japán játékstúdiókba való befektetést, elárulva, hogy „befektet [a] tokiói külső fejlesztőstúdiójukba”. Hogy a kijelentésnek köze van-e a pletykált új stúdióhoz, azt nem erősítették meg. A kijelentés azonban egybevág a Sony közelmúltbeli törekvéseivel, miszerint a japán stúdiókból származó játékokat szeretne, így az összes eddigi részlet egy irányba mutat…

Forrás: PSLS

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu