Azonnali PlayStation Network-kitiltás sok új fióknak, indok nélkül!

Nos, erre aztán nem lehet mondani azt, hogy meleg fogadtatásban részesülnének azok, akik tényleg ártatlanul regisztrálnak először a PlayStation Networkön…

 

A Redditen több felhasználó is arról írt, hogy új felhasználó, mivel most először vett PlayStation 4-et vagy PlayStation 5-öt. Eddig nem használták a PlayStation Networköt, így nem volt PSN-fiókjuk sem. Csináltak egy fiókot, de a Sony mondhatni azonnal ki is tiltotta őket a hálózatról, holott ők tényleg semmit nem csináltak, ami erre indokot adhatna! Többen több fiókot próbáltak csinálni más eszközökről és más email-címekkel… amire annyi volt a reakció, hogy reseteljék a jelszavukat, és ezután kapták ők „a meleg fogadtatást”…

Felületesen vizsgálva az történhetett, hogy IP cím alapján történt a PlayStation Network kitiltás, de többen is próbáltak más IP-ről regisztrálni, viszont így sem jártak sikerrel. Lehet, hogy egy használt, kitiltott konzolt vásárolhattak páran, de ez nem magyarázat, hiszen aki vadonatúj PlayStation 5-öt vett, emiatt talán nem kéne kitiltani őt, hiszen ő aztán tényleg semmiről sem tehet. Az sem, aki a PlayStation 4-ét az Amerikában ismert Best Buyban vásárolta újonan. Helyszínileg nem csak az Egyesült Államok érintett, így ez valami komolyabb probléma lehet.

És persze, hogy nem mindenki járt sikerrel a Sony vevőszolgálatával, mert az nem teljesen konkrét válasszal élt azok esetében, akiknek sikerült valami reakciót nyújtania. Az egyik felhasználó szerint a vevőszolgálatos igencsak segítőkész volt, és elárulta, hogy a kitiltás csak ideiglenes volt. Szerinte is szokatlan volt a kitiltás, hiszen vadonatúj fiókról van szó. Ezt továbbította is a specialistáknak azzal a kijelentéssel, hogy 1-2 napon belül biztosan feloldják a bant. Egy másik felhasználó szerint egy automatikus ideiglenes ban pottyant a fiókra, mert a Sony a válaszában azt írta, hogy ezzel akarja megvédeni azt a lehetséges gyanús aktivitásoktól, és ezért több kérdést is fel akar tenni, hogy megerősítse az új  PlayStation Network fiókot, és ha bárminemű módosításra lenne szükség, akkor ezt is meg lehet ejteni.

Ez mindenesetre szokatlan, sőt, érthetetlen…

Forrás: PSL

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu