David Grivel, a Far Cry 6 tervezője szerint Oscar-díjat kellene kapniuk a színészeknek a videojátékos szerepeikért

David Grivel arra panaszkodott, hogy a színészvilág legnagyobb díja egyelőre nem veszi figyelembe a videojátékos szerepléseket. A Far Cry sorozatban külön kiemelt figyelmet kapnak a gonosztevőt alakító színészek.

 

A Far Cry 6 vezető dizájnerével, David Grivel-lel nemrég készített interjúban érdekes dolgokat tudtunk meg. Korábban már megosztottuk Grivel gondolatait a Far Cry világában játszódó battle royale-ról, de a másik nagy téma, amiről beszélgettünk vele, a videojátékokban játszó színészek, és Grivel szerint Oscar-díjat kellene kapniuk ezekért a szerepekért.

Arra a konkrét kérdésre, hogy a videojátékokban játszó színészeket és színésznőket el kellene-e ismerni a filmiparban, és Oscar-díjat kellene-e kapniuk, ha megérdemlik, Grivel így válaszolt: „Abszolút, igen. Azt hiszem, Giancarlo Esposito a Far Cry 6-ban az erős gonosztevők alakításában szerzett tapasztalatait hozta, és ebben nagyon jó”.

 

 

„A Far Cry mindig is ikonikus volt az erős gonosztevők miatt” – folytatta Grivel. „Ha ránézel a Far Cry 6 borítójára, a főgonoszt fogod látni, és ez a korábbi játékoknál is így volt. Biztosra akartunk menni, hogy ezúttal egy ikonikus játékossal rendelkezzünk.”

Grivel úgy véli, hogy a színészek és színésznők munkája a videojátékokban már nem különbözik annyira attól, amit a sorozatokban és filmekben végeznek. Még ha a sztárszínész, mint például Esposito a Far Cry 6-ban, minden figyelmet megkap a játékosoktól, Grivel úgy véli, hogy minden színész egyformán fontos egy videojáték elkészítésében. A sorozat ezen részében például már a mozgóképekben is láthatjuk a karakterünket, ami egy újabb szereplővel gazdagítja a történetet.

Szerintetek a videojátékokban játszó színészeknek kellene Oscar-díjat kapniuk, ha megérdemlik? Egyre több videojátékban láthatjuk őket, Hideo Kojima például nem engedi el Mads Mikkelsent, és őt javasolta a készülő Mads Max címszereplőjének (azaz konkrétan a színészre írná a játékot – a szerk.)

Forrás: 3djuegos

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu