Az EA és a Bioware lehet, hogy a Frostbite-ot a hidegben hagyja a következő Mass Effectnél!

Az Electronic Art weboldalán található álláshirdetés arra utal, hogy a Bioware a Frostbite-ot az Unreal Engine helyett elhagyja, és a Mass Effect 5 esetleg az Epic motorján futhat.

 

Egy újabb nap, egy újabb álláshirdetés, amely az EA szigorú szabályain belüli változtatási lehetőségekre utal. Ez azért érdekes, mert az EA ragaszkodott ahhoz, hogy a Frostbite-ot használja a legtöbb játékán, hogy ne kelljen licencdíjat fizetnie az Epicnek és más cégeknek.

Úgy tűnik azonban, hogy az Anthem és a Mass Effect Andromeda fejlesztésével kapcsolatos nehézségek miatt, valamint a Star Wars: Jedi Fallen Order sikeres és gyorsan lezajlott fejlesztése meggyőzhette az EA-t, hogy ne erőltessék tovább a Frostbite-ot minden fejlesztő torkán.

Míg a Dragon Age 4 még mindig Frostbite alatt van, úgy tűnik, a Mass Effect 5 motorváltást kap, hiszen a pletykák szerint most már minden lehetséges.

A Frostbite-nak megvannak a maga problémái, és bár a fejlesztők remek játékokat készítettek vele, a múltbeli jelentések szerint a Third Person Shooterek és az RPG játékok szenvednek alatta, mivel nem rendelkezik bizonyos speciális eszközökkel a fejlesztők számára, és sokat kell babrálni a motorral, hogy a dolgok rendben legyenek.

Az idő majd eldönti, hogy valóban Unreal Engine alatt fogunk-e látni egy új Mass Effectet, de ettől függetlenül a végén gyönyörűen fog kinézni, hiszen mindkét motor lenyűgöző látványvilágot tesz lehetővé.

A Jeff Grubb által hallott pletykák szerint – a Mass Effect 5 2025 körül jelenhet meg, ha minden a Dragon Age 4-gyel kapcsolatos tervek szerint alakul, mivel a Bioware még mindig dolgozik azon a játékon.

Forrás: VentureBeat

Spread the love
Avatar photo
Bence is a Senior Staff Writer for our site. He is an avid gamer, that enjoys all genres, from Indie to AAA games. He mostly plays on the PS4 or on the laptop (since some indies get a preview build there faster). Loves obscure Japanese games that no one else dares to review on this site.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu