Horizon Forbidden West – visszamászás, mint egy igazi túlélő

Nos, a Horizon Forbidden West úgy tűnik, hatalmas PR-váltáson megy keresztül, hiszen közel három nappal ezelőtt még arról írtunk, hogy a PS4-felhasználók nem kapnak ingyenes frissítést, most úgy tűnik, a Sony visszakozik ebben a kérdésben.

 

A Horizon Forbidden West és a PlayStation 5 marketingje kapcsán történt néhány dolog. Kiderült, hogy a játék nem lesz ingyenesen frissíthető a PS4-felhasználók számára, és a Deluxe kiadást kellene megvásárolniuk az ingyenes frissítéshez, ami úgy tűnik, hogy ez lesz innentől kezdve a szokás a first-party címüknél. Ilyen például a nemrég megjelent Ghost of Tsushima Director’s Cut és a hamarosan megjelenő Death Stranding Director’s Cut.

A probléma az, hogy a Horizon Forbidden Westet tulajdonképpen olyan címként hirdették meg, ahol a játékos megkapja a PS5-ös verziót, és hirtelen, amikor a játék megjelenési dátumával együtt bejelentették az összes kiadást – a teljes listát, amiről itt írtunk, megnézhetitek -, hirtelen tíz dollár plusz lett a vásárlóknak.

A sajtó és a játékostársadalom nem örült annak, hogy a Sony a jelek szerint ilyen éles fordulatot véve visszalép az elkötelezettségétől és a marketingjétől.

Nos, három nap és rengeteg rossz PR után a kiadók és a Youtuberek részéről a Sony most frissítette blogját a Horizon Forbidden West megjelenésével kapcsolatban a következő üzenettel:

A csütörtöki nap a Horizon Forbidden West és a Guerrilla csodálatos csapatának ünneplése lett volna, akik azon dolgoznak, hogy 2022. február 18-án elkészüljön. Azonban teljesen egyértelmű, hogy az előrendelés indításakor megerősített ajánlatok nem találták el a célt.

Tavaly kötelezettséget vállaltunk arra, hogy ingyenes frissítéseket szállítunk a cross-gen launch címeinkhez, amelyek közé tartozott a Horizon Forbidden West is. Bár a világjárvány mélyreható hatása miatt a Forbidden West kikerült az eredetileg tervezett megjelenési időből, kitartunk az ajánlatunk mellett: Azok a játékosok, akik PlayStation 4-en megvásárolják a Horizon Forbidden Westet, ingyen frissíthetnek a PlayStation 5 verzióra.

Azt is szeretném ma megerősíteni, hogy a jövőben a PlayStation első fél exkluzív cross-gen (újonnan PS4-re és PS5-re megjelenő) címei – mind digitálisan, mind fizikailag* – 10 USD értékű digitális frissítési lehetőséget kínálnak majd PS4-ről PS5-re. Ez a következő God of War és Gran Turismo 7, valamint a Sony Interactive Entertainment által kiadott bármely más exkluzív cross-gen PS4 & PS5 címre vonatkozik majd„.

– Jim Ryan, elnök és vezérigazgató, Sony Interactive Entertainment

Ezzel a bejelentéssel azonban a Sony nagyjából megerősíti, hogy további first-party címek nem lesznek jogosultak az ingyenes frissítésre, mivel a következő God of War és Gran Turismo 7 esetében a vásárlónak meg kell vásárolnia a PS4 drágább verzióját, hogy PS5-ön játszhasson.

A Sony végül is elkerülhette volna mindezt, ha ragaszkodik az eredeti üzenetükhöz, ahelyett, hogy azt próbálják elhitetni, hogy az emberek nem emlékeznek a generáció elején tett eredeti ígéretükre. Remélhetőleg a jövőben jobbak lesznek a kommunikációjukban, és nem próbálják meg félrevezetni a vásárlókat.

Forrás: PlayStation Blog

Spread the love
Avatar photo
Bence is a Senior Staff Writer for our site. He is an avid gamer, that enjoys all genres, from Indie to AAA games. He mostly plays on the PS4 or on the laptop (since some indies get a preview build there faster). Loves obscure Japanese games that no one else dares to review on this site.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu