Hat év után a GTA Underground mod is eltávozik

A Take-Two pereskedő (és emiatt nem éppen rajongóbarát…) mentalitása tehette be itt is a kaput a GTA Underground mod esetében is.

 

Tegnap már beszámoltunk arról, hogy a Grand Theft Auto játékokat (is) kiadó Take-Two perre viszi a fejlesztőket, akik a Grand Theft Auto III (Re3) és a Grand Theft Auto: Vice City (ReVC) forráskódját visszafejtették, hogy ezzel tovább lehessen moddolni a két évtizede megjelent három dimenziós GTA-játékokat. Ez volt a kezdet, mert ennek hatása most kezd igazán kibontakozni: a GTA Underground is inkább megszűnik létezni, holott ez inkább tartalmilag volt egy komolyabb elgondolás.

A GTA Underground ugyanis a Rockstar 3D-s korszakát öntötte helyszínileg egy nagy, folytatólagos világba, így a Grand Theft Auto III, a Grand Theft Auto: Vice City, a Grand Theft Auto: San Andreas, a Manhunt, vagy például a Bully helyszíneit is berakta az eredetileg a GTA San Andreashoz készített modba. Az NPC-k, a járművek, a forgalom viszont saját munka volt, nem beszélve például a Manhunt Carcer városáról, amit a lineáris lopakodós játék helyszíneinek összeillesztéséből hozták létre. A köztes tereket pedig például Atlanta vagy Chicago paródiájával töltötték volna fel.

A fejlesztők a The End című videójukban azt írták, hogy a moddoló közösség felé egyre negatívabb a hangulat (itt a Take-Two hozzáállására utaltak), és egyre nagyobb és közelgő veszélyben van a mentális és anyagi jóléte a csapatnak, ezért hivatalosan is leállítják a GTA Underground fejlesztését, továbbá a letöltési lehetőségeket is megszüntették. A közelgő veszély értelemszerűen a Take-Two-ra utal újfent. Megköszönték a közösség támogatását az utóbbi években (hat év nem kevés idő), és a moddoló csapat munkáját is.

A projekt fejlesztői elhatározták, hogy egy saját játékot fognak csinálni, és ezzel kapcsolatban az UndergroundDev YouTube-csatornán keresztül fognak fejleményeket közölni. És ez a hétvégén már a második alkalom arra, hogy a Take-Two bebizonyítsa, hogy mennyire el tudja ásni magát az emberek előtt. A GTA: San Andreas Chaos mod (ahol a Twitch-integráció révén a nézők is szavazhatnak a negatív vagy pozitív hatásokra) is túlmutat az alapjátékon…

Forrás: PCGamer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu