Hihetetlen: Age of Empires II, DOOM gúnyába öntve! [VIDEO]

Az Age of Empires II egy klasszikus, ahogy a DOOM is. Csodálkozunk is, hogy ennyi ideig tartott, hogy valaki egymásnak eressze a két játékot…

 

Az Age of Empires II egy valós idejű stratégia, aminek IV-es felvonása hamarosan meg is fog jelenni (ehhez majdnem két évtized kellett, de a Microsofttól láttunk már ilyen húzásokat…). A DOOMot pedig nem is nagyon kell bemutatni: az id Software egyik örökérvényű klasszikusa lett, ami az FPS műfaj kifejlődésében el nem hanyagolható szereppel bírt. Ezt a kettőt most együtt is el lehet képzelni.

A Hellknight61 néven futó modder ugyanis fogta a Genie Engine-t (ezen fut ugyanis az Ensemble Studios 1999-ben játéka, amiből 2001-ben Mac és PS2 (!?), 2013-ban pedig HD-ra felhúzott PC-s újrakiadás is volt), és erre pakolta a DOOM világát. A végeredmény pedig egy külső nézetes valós idejű… lövöldözős játék. A moddernek ez volt az álma, hogy feltámaszthassa az eredeti DOOMot az Age of Empires II engine-jén.

Az eredmény pedig nem fércmunka. Egy komplett kampányról van szó, amiben az első és a harmadik „dúmból” is láthatunk ötleteket, témákat, történetfoszlányokat, hangokat és még ellenfeleket is. A sprite-ok, lövedékek és effektek mind át lettek emelve az id Software 1993-as klasszikusából. Tehát Doomguy a super shotgunnal, a cyberdemonokkal és minden elvárható dologgal komolyan ott van a modban, ami ráadásul egy saját tutoriallal és egy négy fejezetes kampánnyal rendelkezik. Igaz, az ötödik felvonásra még várni kell.

Nem is annyira elvetemült gondolat az Age of Doom, de ha a lent megtekinthető videó esetleg nem lenne kellőképp meggyőző, akkor a ModDB-ről le is lehet tölteni a modot. Nem kell félni, itt a Microsoft biztosan nem fog fellépni ellene (miközben a Take-Two a hétvége során három Grand Theft Auto projektnek is behúzta a kéziféket!). Ők nyíltan támogatják a moddolhatóságot: nem lenne meglepetés, ha a redmondiak esetleg hirdetnék is az Age of Doomot.

Forrás: PCGamer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu