A PlayStation felvásárolta az ex-Sony fejlesztőket, a Firesprite-ot

Úgy tűnik, Liverpool sosem menekülhet a Sony elől, a Firesprite fejlesztői most ismét a PlayStation család tagjaivá váltak.

 

A Firesprite egy liverpooli székhelyű független fejlesztő, amelynek számos tagja a 2012-ben bezárt Ex-Liverpool Sonyból került ki. Megalakulásuk óta VR-játékokat készítettek, és a Sony számára készítették a The Playroomot is.

Azzal, hogy a fejlesztőstúdiót felvásárolta a Sony, sok korábbi Sony alkalmazott ismét a Sony munkatársa lett. A felvásárlás előtt a cég két címen dolgozott – az egyik egy többjátékos lövöldözős, a másik pedig egy sötét narratív kalandjáték volt.

Korábban a Playroom mellett a Sony számára kiadtak egy VR horror játékot The Persistence címmel, így úgy tűnik, hogy a Sony megpróbálja felturbózni a stúdió listáját, hogy talán támogassák és létrehozzák a közelgő VR játékokat és új VR IP-ket hozzanak létre.

A PlayStation Studios vezetője, Hermen Hulst a PlayStation Blogon jelentette be a hírt: „Miután több éven át szorosan együttműködtünk több közös játékon, köztük a The Playroom (PS4) és a The Playroom VR (PS VR) játékokon, nem is lehetnék nagyobb örömömre, hogy a Firesprite-ot a PlayStation Studios családban üdvözölhetem, mint 14. stúdiónkat„.

A Firesprite ügyvezető igazgatója, Graeme Ankers szintén nyilatkozott, és a következőket mondta: „Az Egyesült Királyság észak-nyugati részén, Liverpoolban található Firesprite-ot 2012-ben alapítottuk azzal a vízióval, hogy olyan játékokat hozzunk létre, amelyek új innovációkat hoznak minden általunk fejlesztett élménybe.

Sok tehetséges fejlesztővel és kiadóval volt szerencsénk együtt dolgozni az iparágban, és különösen a PlayStation volt a barátunk és társfejlesztő partnerünk az évtized nagy részében, számos izgalmas projektben dolgoztunk együtt, köztük a The PlayRoom, a Run Sackboy! Run és a The PlayRoom VR„.

A teljes nyilatkozat itt olvasható Ankers részéről.

Elég izgalmas fordulat, hogy az ex-Sony fejlesztők végül visszatérnek a Sonyhoz, reméljük, hogy hosszú, gyümölcsöző partnerséget fognak folytatni a jövőben.

Forrás: VGC

Spread the love
Avatar photo
Bence is a Senior Staff Writer for our site. He is an avid gamer, that enjoys all genres, from Indie to AAA games. He mostly plays on the PS4 or on the laptop (since some indies get a preview build there faster). Loves obscure Japanese games that no one else dares to review on this site.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu