A Fortnite-játékos anyukája maga is profivá vált

A világ egyik legjobb profi Fortnite-játékosának anyukája szerződést kötött egy játékszervezettel, hogy saját karrierjét fejlessze. A mama legnagyobb vágya, hogy egyszer felnőjön a fiához.

 

Az 58 éves Anne Fish menedzseli fiát, Benjy „Benjyfishy” Fish-t, mióta három évvel ezelőtt profi játékos lett. A brit gamer azt mondja, anyja februárban kezdett el játszani a játékkal, hogy fejlessze a felfogóképességét. Gyorsan nagy rajongótáborra tett szert az interneten, és most fizetett szerződést kötött vele egy esport cég.

„Egymillió év alatt sem gondoltam volna, hogy valaha is Fortnite-ot fogok játszani vagy online streamelni, vagy valaha is olyan helyzetbe kerülök, hogy egy szervezet leszerződhet velem, szóval ez nagyon izgalmas” – mondta az anyuka. Anne a Twitch-en streameli a játékát 430 000 követőjének, és a meccseiről készült videókat is közzéteszi a növekvő, 165 000 fős YouTube-rajongótáborának.

 

 

„A következő lépés az egymillió” – mondja, miközben ugyanabból a szobából beszél, ahol a rajongóinak közvetít, és ahol baglyok, plüssállatok és mackók gyűjteménye van kiállítva, a csillogó 100 000-es YouTube-feliratkozói díj mellett. Anne, aki Sunbury-on-Thames-ben él, mostantól havi fizetést kap az esport és játék influencer szervezet Galaxy Racer-től.

A szerződésről nem árultak el részleteket, de Anne mostantól a különböző közösségi hálózatokon játszó és a rajongókkal beszélgető videóikért kap majd fizetést. Anne elmondása szerint azóta nem vett kezébe kontrollert, hogy körülbelül 15 évvel ezelőtt a nagyobbik fia Nintendo 64-es gépén játszott vele, mielőtt kipróbálta a Fortnite-ot.

„Eleinte nagyon rossz voltam. Csak túráztam és inkább elbújtam a többi játékos elől, nehogy megöljenek” – meséli az anyuka. „Aztán lassan kezdtem egyre jobb lenni. A reflexeim nem olyan jók, mint a fiatalabb játékosoknak, ezért sokkal jobb stratégának kell lennem. Úgy gondoltam, nagyon király lenne megnézni, hogy szólóban eljutok-e a bajnoki divízióig, ami végül sikerült is. Különböző versenyeken vettem részt, de még nem nyertem pénzdíjas kupát, és még hosszú út áll előttem, de próbálkozom” – meséli büszkén.

 

fortnite_anyu_2

 

A Galaxy Racer vezérigazgatója, Paul Roy elmagyarázta, miért szerződtette őt a cég: „Nagy örömmel jelentjük be, hogy „mamabenjyfishy” a Galaxy Racer tartalomkészítő csapatának legújabb tagja. Miután bizonyította Fortnite-tudását a legutóbbi versenyünkön, a The Aubameyang Cupon, az iparágban szerzett többéves tapasztalatát, beleértve Benjyfishy menedzselését, valamint a játékokon és az esporton belüli nagyobb befogadás ápolása iránti közös szenvedélyünket, büszkén üdvözöljük Anne-t a Galaxy Racer családban.”

Anne fia, Benjy szerint „elég őrületes”, hogy az anyukája mostantól szerződtetett gamer. „Úgy értem, ez elég furcsa, mert nyilvánvalóan annak idején mindig is gamer akartam lenni, és az a tény, hogy az anyukám most technikailag egy profi játékstreamelő, elég beteges. Soha nem gondoltam volna, hogy ez megtörténhet három évvel ezelőtt. Ha ezt mondtad volna, nem hittem volna el” – vallotta be a fiú.

 

fortnite_anyu

 

Benjyfishy több weboldal szerint is a világ 10 legjobb játékosa között van, és egyike volt annak a maroknyi brit játékosnak, aki kijutott a 2019-es New York-i Fortnite-világbajnokságra. Azt mondja, adott már néhány tippet az anyukájának, de leginkább „hagyja, hogy ő maga intézze a dolgait” a szomszédos szobában, ahol magas szintű versenyeken játszik több ezer fontos pénzdíjakért.

Anne elmondta, hogy arról álmodik, hogy egyszer elég jó lesz ahhoz, hogy kihívja a saját fiát a küzdőtéren, de azt mondja, hogy ez még neki is nagy feladat. „Szuper jó lenne, ha megmérkőznék vele egy világbajnokságon vagy ilyesmiben, de akkora a szakadék a Benjyhez hasonlók és köztem, hogy nem hiszem, hogy valaha is el tudnék jutni arra a szintre. Azért megpróbálom!” – tette hozzá nevetve a profi játékos anyuka.

Forrás: BBC News

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu