Félgenerációs erősítésen fog átesni a PlayStation 5 is?

Mostanában ez egyfajta trend lehet: a tavaly novemberben elstartolt, és még mindig készlethiányosnak nevezhető PlayStation 5-ről azt hallani, hogy a Sony állítólag már dolgozik egy erősebb „feles” változaton.

 

A Microsoft esetében is vannak pletykák (2022-ben az Xbox Series S, 2023-ban az Xbox Series X kaphat erősítést több magos, nagyobb órajelű, 6 nm-es AMD APU-kkal, állítja a Moore’s Law Is Dead, előbbinél pedig egy árcsökkentés is lehetséges), de most a Sony konzoljával kapcsolatban is felmerültek érdekességek. Állítólag a Sony prémium 4K-s, esetleg 8K-s élményre építheti a PlayStation 5 Pro marketingjét… de a szivárgás szóba hozza a PlayStation Showcase játékait.

Szerinte a God of War Ragnarokból (még mindig nem tudni, hogy ez-e a játék neve) új videót, esetleg trailert láthatunk, a Gran Turismo 7 játékmenetes videóval jön, a Stray egy trailert kap, a Call of Duty: Vanguard új játékmenettel bukkan fel, míg a The Last of Us: Factions is pletyka szintjén ott lehet a Sony ma esti műsorában. A szivárogtató csak néhányat tudott megerősíteni (a Naughty Dog játékát például nem), így még további meglepetések is lehetnek.

A szivárgás azt állítja, hogy a PlayStation 5 Pro hasonló idősávot követhet, mint a Microsoft, így 2023 vége felé, esetleg 2024 elején juthat el a boltokba 600-700 dolláros áron (jelenleg ez 215-250 ezer forint között mozog euróból átszámítva, addigra meg ki tudja…), ami 75%-kal nagyobb ár lenne a PlayStation 5 alapmodelljénél. (PlayStation 4: 300 dollár, PlayStation 4 Pro: 400 – itt 33% volt az ugrás.) Azért lenne ilyen drága, hogy ne legyen veszteséges, különben minden értékesítés veszteséges lenne, ha új rendszerlapkával (system-on-a-chip, SoC) terveznének, és elvileg erről van szó.

A spekulációk szerint a PlayStation 5 Pro is egy új AMD APU-t kaphat, amin tehát a processzor és a grafikus feldolgozó chip is új lenne, ám a redmondiakkal ellentétben a Sony az 5 nanométeres úton menne egy új RDNA-, és Zen-alapú architektúrával. A fogyasztása 300W fölé mehet, amivel egy drágán megtervezhető és megépíthető konzollá válna. Az AMD FSR-t (FidelityFX Super Resolution) technológia miatt akár 4K/8K prémium konzolként is hirdetheti a „kék” cég „a profi ötös játékállomást”.

Mindez persze nem hivatalos!

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu