Forspoken: a Luminous komoly játékon dolgozik [VIDEO]

A Square Enix hamarosan egy korrekt játékkal, a Forspokennel jelentkezhet, amit a Luminous Productions fejleszt. Ezt eddig Project Athia néven ismerhettük!

 

A kiadó közleménye szerint az új videó több részletet is elárul a főhősnőről, Frey-ről, aki mondhatni az utca embereként nőtt fel (nem 18+ értelemben). New York városában kemény gyerekkora volt, de ennek ellenére is kitartó figuráról van szó, és az új, történetre kitérő videóban bepillantást nyerhetünk a Forspoken mágiával átöntött harci rendszerébe, továbbá a dinamikus, gyors mozgásba. Ezek mind fontos szereppel rendelkeznek a játékmenetben.

Frey több tucatnyi spellt meg fog tanulni Athia szép, ám könyörtelen területét átjárva. Többféle környezetben megfordul, és a mágiával megtuningolt parkour sem maradhat ki. A dinamikus, akrobatikus mozgás és a misztikus képességei miatt Frey gyors, „folyékony” módon közlekedhet Athián át. Más karaktereket is láthatunk azért a videóban: például Cuff, Frey társa egy élő karkötő, akit Jonathan Cake szólaltat meg, és ő segít az eligazodásunkban.

Láthatjuk Tanta Silát is, egy őrült, gonosz uralkodót a Tanták közül. Vele küzd meg Frey a videóban, hangját pedig Janina Gavankar kölcsönzi. Rajta keresztül nyerünk betekintést Athia ellenfeleibe. Johedy hangját Keala Settle, míg Audenét Monica Barbaro kölcsönzi, és ők Frey társai lesznek a történetben, hiába athiaiak. A Forspokenen pedig Gary Whitta is dolgozik. A Zsivány Egyes írója hozta létre a koncepciót, míg Amy Hennig a Skydance New Mediához való átigazolás előtt a történet koncepcióját valósította meg. A vezető (forgatókönyv)írói posztban Allison Rymer és Todd Stashwick található.

Rymer szerint mágikus élmény volt számára a Forspoken megírása, ugyanis Frey egy erős, összetett karakter, akihez azonosulhatnak a játékosok, és alig várja, hogy ez meg is történjen. Stashwick hozzátette, hogy ahogy Frey-nek, úgy neki(k) is ez egy hosszú, lenyűgöző utazás volt. Örül, hogy az emberek hamarosan kalandozhatnak az általa/általuk felépített történetben. Büszke, hogy a csapat része, mert a fantasy műfajnak egy kortárs, szórakoztató csavart adtak.

A soundtracket Bear McCreary és Garry Schyman szerezte. Előbbi munkásságát a 2018-as God of Warban hallottuk, míg utóbbi a The Walking Dead taktusaiért volt korábban felelős. Elektronikus ütemeket kombináltak a fantasy hangnemmel. A páros remekül együttműködött a Forspoken zeneszerzése során. Amikor először elolvasták a játék forgatókönyvét, azonnal megmozgatta őket Frey dinamikus karaktere, illetve a történetben érzékelhető kontrasztos témák, amik a modern és a fantasy stílus között balanszolnak. Ezt akarták érzékeltetni a soundtrackben is.

A Forspoken valamikor tavasszal fog megjelenni PlayStation 5-re és PC-re. Nem sokat váratnak minket. De persze addig történhetnek halasztások…

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu