Menu

Forspoken: a Luminous komoly játékon dolgozik [VIDEO]

A Square Enix hamarosan egy korrekt játékkal, a Forspokennel jelentkezhet, amit a Luminous Productions fejleszt. Ezt eddig Project Athia néven ismerhettük!

 

A kiadó közleménye szerint az új videó több részletet is elárul a főhősnőről, Frey-ről, aki mondhatni az utca embereként nőtt fel (nem 18+ értelemben). New York városában kemény gyerekkora volt, de ennek ellenére is kitartó figuráról van szó, és az új, történetre kitérő videóban bepillantást nyerhetünk a Forspoken mágiával átöntött harci rendszerébe, továbbá a dinamikus, gyors mozgásba. Ezek mind fontos szereppel rendelkeznek a játékmenetben.

Frey több tucatnyi spellt meg fog tanulni Athia szép, ám könyörtelen területét átjárva. Többféle környezetben megfordul, és a mágiával megtuningolt parkour sem maradhat ki. A dinamikus, akrobatikus mozgás és a misztikus képességei miatt Frey gyors, „folyékony” módon közlekedhet Athián át. Más karaktereket is láthatunk azért a videóban: például Cuff, Frey társa egy élő karkötő, akit Jonathan Cake szólaltat meg, és ő segít az eligazodásunkban.

Láthatjuk Tanta Silát is, egy őrült, gonosz uralkodót a Tanták közül. Vele küzd meg Frey a videóban, hangját pedig Janina Gavankar kölcsönzi. Rajta keresztül nyerünk betekintést Athia ellenfeleibe. Johedy hangját Keala Settle, míg Audenét Monica Barbaro kölcsönzi, és ők Frey társai lesznek a történetben, hiába athiaiak. A Forspokenen pedig Gary Whitta is dolgozik. A Zsivány Egyes írója hozta létre a koncepciót, míg Amy Hennig a Skydance New Mediához való átigazolás előtt a történet koncepcióját valósította meg. A vezető (forgatókönyv)írói posztban Allison Rymer és Todd Stashwick található.

Rymer szerint mágikus élmény volt számára a Forspoken megírása, ugyanis Frey egy erős, összetett karakter, akihez azonosulhatnak a játékosok, és alig várja, hogy ez meg is történjen. Stashwick hozzátette, hogy ahogy Frey-nek, úgy neki(k) is ez egy hosszú, lenyűgöző utazás volt. Örül, hogy az emberek hamarosan kalandozhatnak az általa/általuk felépített történetben. Büszke, hogy a csapat része, mert a fantasy műfajnak egy kortárs, szórakoztató csavart adtak.

A soundtracket Bear McCreary és Garry Schyman szerezte. Előbbi munkásságát a 2018-as God of Warban hallottuk, míg utóbbi a The Walking Dead taktusaiért volt korábban felelős. Elektronikus ütemeket kombináltak a fantasy hangnemmel. A páros remekül együttműködött a Forspoken zeneszerzése során. Amikor először elolvasták a játék forgatókönyvét, azonnal megmozgatta őket Frey dinamikus karaktere, illetve a történetben érzékelhető kontrasztos témák, amik a modern és a fantasy stílus között balanszolnak. Ezt akarták érzékeltetni a soundtrackben is.

A Forspoken valamikor tavasszal fog megjelenni PlayStation 5-re és PC-re. Nem sokat váratnak minket. De persze addig történhetnek halasztások…

Forrás: Gematsu

Spread the love

https://smallseotools.com/

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu