Hivatalos: PC-re tart az Uncharted, de a PlayStation 5 sem marad ki! [VIDEO]

Nos, ez nem jelenti azonnal azt, hogy mind a négy felvonás (illetve a „négyfeles”, önálló DLC-ként nevezhető Uncharted: The Lost Legacy is) azonnal a két új platformra tartana.

 

Korábban, pletyka szintjén (mondjuk az nem éppen pletyka, ha maga a Sony tüntette fel…) felbukkant már, hogy az Uncharted 4: The Lost Legacy is kapni fog egy PC portot. Nos, az Uncharted: Legacy of Thieves Collection keretein belül ez be is fog következni, de a gyűjtemény nem éppen azt takarja, amire először gondolnánk. Nem, ezzel nem kapjuk meg mind a négy fő Uncharted-játékot (pedig biztos, hogy erre is lenne kereslet, és nem, a PlayStation Now nem nevezhető köztes megoldásnak…), ugyanis a másik játék a pakkban az Uncharted: The Lost Legacy lesz. Kár.

Nos, de nézzük a PlayStation Blogos közleményt a Sony Interactive Entertainmenttől és a Naughty Dogtól. Egy remasterelt bundle-ről van szó, amiben egyik főszereplőnk Nathan Drake lesz, aki Avery kapitány régóta elveszett kincse után kutat, így utolsó túrája ezzel kapcsolatos Madagaszkár dzsungeleitől a régóta elveszett kalózkolóniáig, Libertaliáig. A pakk másik játékában, az Uncharted: The Lost Legacy-ban pedig Chloe Frazer története tárul elénk, ahol nem éppen ellenséges barátból hőssé változik. Igénybe veszi Nadine Ross, egy jól ismert zsoldos munkásságát is, hogy India Nyugati-Ghátok régiójában megtalálja Ganesh aranyagyarát.

A Naughty Dog a PlayStation 5-ös verzión dolgozik, míg a PC-s kiadást lepasszolták az Iron Galaxy-nak. Persze a Sony a saját hardverét tekinti előnyősöbbnek, így az Uncharted: Legacy of Thieves Collection először PlayStation 5-re fog megjelenni 2022 elején, míg a PC-s verzió „kicsivel ezután” fog csak megérkezni, a dátumokat pedig későbbi időpontban hallhatjuk csak.

Ne is túlozzunk, látjuk, hogy a Sony mire hajt ezzel. Egyértelműen a régóta várt (és eléggé göröngyös úton haladó) Uncharted-filmhez készíti ezt a pénzbehúzó (angolul cash-in) kollekciót. Persze az kérdéses, hogy a PC-seket meddig fogják megváratni, mert eddig a Days Gone és a Horizon Zero Dawn esetében is évek teltek el a PlayStation 4-es és a PC-s verzió rajtja között.

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu