Nintendo Switch: a pletykák szerint olcsóbb lesz

Az még így kérdéses, hogy az olcsóbb Nintendo Switch bevonz-e új rajongókat, főleg hogy októberben érkezik az OLED verzió is.

 

A Nintendo Switch már több mint négy és fél éve van a piacon, és mégis, némileg meglepő módon, a Nintendo még egy fillért sem tudott lefaragni a rendszer MSRP-jéből. Néhány korlátozott idejű ünnepi ajánlatot leszámítva még mindig 300 dollárt kell kiköhögni egy új Switchért. Nos, van rá esély, hogy ez végre megváltozik, ahogy a 2021-es ünnepi szezon felé haladunk. A francia Nintend’Alerts játékajánlatokat kínáló oldal szerint, amely pontosan szivárogtatott ki már egy csomó terméket és ajánlatot, a Switch jövő hétfőn körülbelül 60 eurós árcsökkentést fog kapni, 329 euróról 270 euró körüli összegre viszik le az árát.

 

 

Az, hogy a Nintendo csak egy régióban csökkentené a Switch árát, meglehetősen valószínűtlen lenne, így ha ez a pletyka igaz, akkor valószínűleg ez egy világméretű árcsökkentés lesz. Amerikában az árcsökkenés valószínűleg nagyjából az euróval egyenértékű lesz, így a rendszer 300 dollárról 250 vagy 240 dollárra csökkenhet. A Switch Lite viszont állítólag nem kap árcsökkentést.

Persze ezt egyelőre vegyük félvállról. Ha ez a pletyka valóban igaz, akkor kissé furcsa időzítés a Nintendo részéről, hiszen októberben készülnek piacra dobni a Switch OLED modellt, magasabb, 350 dolláros áron. Másrészt, talán rájöttek, hogy a hardcore rajongók az OLED modellt az ártól függetlenül meg fogják venni, és szeretnének még több alkalmi játékost bevonzani a minden bizonnyal nagy bevétellel kecsegtető ünnepi szezonban.

 

A 2017-ben elstartolt Nintendo Switch (aminek hardverjét minimálisan áttervezték már), illetve a 2019-ben elindított Nintendo Switch Lite után itt a hármas variáns, de nem éppen erre számítottunk...

 

A Nintendo Switch OLED modell október 8-án jelenik meg. Van valaki, aki még mindig kitart a Switch mellett? És egy árcsökkentés végre rávenné, hogy ráharapjon? Szerintetek?

Forrás: Nintend’Alerts

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu