Alan Wake Remastered: csak a pénz miatt hozná ki a Remedy? Megoszlanak a vélemények!

Többször is láttuk már azt, amire a finn Remedy Entertainment készül az Alan Wake Remastered kapcsán…

 

Szóval megerősítették az Alan Wake Remasteredet, aminek létezéséről korábban már tudtunk, köszönhetően az Epic Games Store-nak (is). Most már valóban multiplatform lesz a finnek játéka, ami jó ideig a Microsoft kezében volt… egészen 2019 nyaráig, amikor is a Remedy a játék jogait teljes egészében visszaszerezte a redmondiaktól.

A VentureBeatnek író Jeff Grubb pedig azt mondja, hogy az Alan Wake Remastered csak egy álca és egy pénzszerzési módszer. A Giant Bomb videójában azt mondja, hogy a Remedy-nek igenis vannak tervei az Alan Wake folytatására. Erről ő már korábban beszélt is: úgy látja, hogy az Apple-vel szemben a bíróságon részben győzelmet arató Epic Gamesszel közösen dolgoznak a folyatáson, vagy legalábbis már a tervezési fázisban van az újságíró történetének kibővítése.

Persze még kérdéses, hogy ebből bármi is megvalósulhat, de ő reménykedik. Grubb szerint nem sok esély van arra, hogy végül a szemetesben végzi a koncepció, de annyi biztos, hogy a stúdió mostanában eléggé el van foglalva (Control spin-off, Control folytatás…), emiatt pedig még várnunk kell, hogy egyáltalán valamit láthassunk, hallhassunk ezzel kapcsolatban. Az Alan Wake Remastereddel visszaszerezték a játékot, és azt mondják, hogy ez a Remedy egyik fő franchise-a, és ezzel emlékeztetni szeretnék az embereket rá.

És mi is így látjuk: ez a szokásos felállás: egy korábbi játékból készül egy felújított kiadás, hogy utána a sikernek köszönhetően egy új felvonás is születhessen. Gondolkozzunk csak, hol is láttuk ezt? Crash Bandicoot: N. Sane Trilogy. Hatalmas siker. Az Activision Blizzard ezen felbuzdulva kihozta a Crash Bandicoot 4: It’s About Time-ot. (És mivel a doboztörő mostanában a 25. születésnapját ünnepli, valami más is érkezhet…)

Úgyhogy az Alan Wake Remastered jelenleg egy pénzszerző körnek tűnik, ami marketingeszközként szolgálhat a második rész felvezetésére.

Forrás: PSL

Spread the love
Avatar photo
Grabbing controllers since the middle of the nineties. Mostly he has no idea what he does - and he loves Diablo III. (Not.)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu