Morpheus-t játsza Yahya Abdul-Mateen II a Mátrix Feltámadásokban

Yahya Abdul-Mateen II végre megerősítette, hogy valóban átvette Morpheus szerepét a The Matrix Resurrections-ben. Mi nem nagyon lepődtünk meg, noha továbbra is együttérzően sajnálkozunk Laurence Fishburne-nel.

 

Most már hivatalos: Yahya Abdul-Mateen II játssza Morpheust a The Matrix Resurrectionsben. Hónapokig tartó találgatások és keringő pletykák után a színész most a közösségi médiában osztott meg egy hihetetlenül vagány képet magáról a közelgő negyedik Mátrix-filmből, az egyenes, nemes, rejtélyeket feloldó felirat mellett: „MORPHEUS„.

Tehát, hacsak Yahya Abdul-Mateen II nem játszik velünk valami kegyetlen tréfát, akkor ez megerősíti, hogy valóban ő fogja alakítani Morpheus szerepét, akit az eredeti Mátrix-trilógiában Laurence Fishburne játszott olyan csodálatosan. Maga Fishburne korábban elárulta, hogy nem kérték fel, hogy térjen vissza a folytatáshoz, a karakter most egyértelműen saját maga fiatalabb változataként jelenik meg, olyan okokból, amelyeket kétségtelenül megmagyaráznak majd a filmben.

 

 

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Yahya Abdul-Mateen II (@yahya) által megosztott bejegyzés

 

A pletykák, amelyek közül néhányat a legutóbbi trailer is sejtetni engedett, azt állították, hogy a Mátrix feltámadásában Morpheus „fiatalabb verziója”, pontosabban „a karakter digitális változata” lesz látható. Bármi is lesz a végeredmény, Yahya Abdul-Mateen II biztosan úgy néz ki, ahogy kell, a Candyman sztárja által megosztott képen látható, hogy előszeretettel használ egyszerre két fegyvert a rosszfiúk elkaszálására, miközben ezúttal is stílusos napszemüveget visel.

Abdul-Mateen nemrég betekintést engedett a váratlanul érkező negyedik Mátrix-részletbe, és összehasonlította azt egy másik, nemrégiben készült örökölt folytatás-szerepével, a Candyman-ből. „Nem sokban különbözik. Mindkettő klasszikus, amit az emberek szeretnek. A szerepekkel kapcsolatban igen nagy elvárásoknak kell megfelelnem. És jó, hogy részese lehetek ennek” – magyarázta, majd elárulta, hogy bár a Mátrix 4 sok ismerős elemet tartalmaz majd, ezek mind másképp lesznek bemutatva. „Persze, ezekkel együtt jár a lehetőség is, hogy hozzáadjuk a saját stílusunkat a karakterekhez. És alig várjuk, hogy ezt a Mátrixszal is megtehessük, ugyanúgy, ahogyan a Candymannel tettük. Ez mind egy lehetőség arra, hogy új, friss történeteket meséljünk el, és megváltoztassuk a narratívát, hogy új perspektívát adjunk hozzá.” – vallott munkájáról a színész.

 

 

Ahogy a The Matrix Resurrections trailerében is látható, ez a reboot folytatás az 1999-es első Mátrix-filmben megalapozott történet folytatása (vagy előzménye? – a szerk.). Keanu Reeves és Carrie-Anne Moss ismét a filmes ikonokat, Neót és Trinity-t alakítja a történetük kibővítésében, amely visszavezet a Mátrixba és még mélyebbre a nyúl üregében. Az új, akciódús és epikus léptékű, észbontó kaland egy ismerős, de még provokatívabb világban játszódik, ahol a valóság szubjektívebb, mint valaha, és az igazság meglátásához csak az kell, hogy felszabadítsuk az elménket.

A Mátrix feltámadása Abdul-Mateen, Reeves és Moss mellett más sztárszereplőket is felvonultat: Neil Patrick Harris, Priyanka Chopra, Jessica Henwick, Jonathan Groff, Toby Onwumere, Max Riemelt, Eréndira Ibarra, Andrew Caldwell, Brian J. Smith, Ellen Hollman és Christina Ricci, akiről nemrég jelentették be, hogy csatlakozik a várva várt projekthez. Jada Pinkett Smith és Lambert Wilson is visszatérnek, és az előző trilógiából ismert szerepüket fogják újra eljátszani. A Warner Bros. Pictures filmje a tervek szerint 2021. december 22-én kerül a mozikba.

Forrás: Instagram

https://www.instagram.com/p/CTm3V-LgW7V/?utm_source=ig_embed

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu