Resident Evil: Welcome to Raccoon City – R-kategóriás a brutálisan véres erőszak miatt

A Sony Resident Evil rebootja, a Welcome to Raccoon City most már hivatalosan is R-besorolást kapott az MPA-tól. Hála az égnek. Vagy a Pokolnak!

 

A Resident Evil rajongók számára általános megkönnyebbülést hozó hír, hogy a Resident Evil: Welcome to Raccoon City immár hivatalosan is R-besorolással ajándékozta meg a Motion Picture Association (MPA). A film ezt a besorolást az „durva erőszak és véres jelenetek, valamint nyelvezet” miatt kapta, ami pontosan az, amit egy zombikkal és egyéb horrorisztikus dolgokkal teli filmtől remélhetünk.

A Sony Pictures brutális filmjének nézői egyenesen az élőhalottak sűrűjébe csöppennek majd. Az egykor a gyógyszeripari óriás Umbrella Corporation virágzó otthona, Raccoon City ma egy haldokló középnyugati város. A vállalat kivonulása pusztaságot hagyott maga után a városban… és a felszín alatt a gonoszság tombol. Amikor ez a gonosz elszabadul, a városlakók örökre… megváltoznak… és a túlélők kis csoportjának össze kell fognia, hogy kiderítsék az Umbrella mögötti igazságot és túléljék az éjszakát.

 

resident_evil_racoon

 

A Johannes Roberts által írt és rendezett film a hírek szerint a Capcom első és második játékából merít ihletet, valamint a Milla Jovovich főszereplésével készült Resident Evil-filmsorozat rebootjaként is szolgál. A produkció egy olyan feltörekvő tehetségekből álló szereplőgárdát vonultat fel, mint Kaya Scodelario (A Karib-tenger kalózai: A holtak nem mesélnek), Robbie Amell (The Duff), Hannah John-Kamen (Ant-Man and the Wasp), Tom Hopper (The Umbrella Academy), Avan Jogia (Zombieland: Double Tap) és Neal McDonough (Sonic the Hedgehog), és a videojáték-sorozat több felismerhető karaktere is feltűnik benne, többek között Claire Redfield, Jill Valentine és Chris Redfield is.

 

 

A szinopszis ismerős lehet a népszerű Resident Evil videojáték-sorozat rajongói számára, és egyértelműen azt állítja, hogy Johannes Roberts rendező a reboot esetében a kezdetekhez nyúl vissza. „Nyilvánvalóan létezik a Resident Evil [filmes] franchise, de ennek a filmnek semmi köze hozzá” – mondta Roberts nemrég. „Ez egy teljesen különálló eredettörténet, amely a [videojáték-sorozat] gyökerein és a horror világán alapul… Nem [remake-et készítünk]. Teljesen más [irányba] megyünk.” Ez a mostani R-besorolás minden bizonnyal jó előjel Roberts tervéhez, hogy feltámassza a történet horror-alapúbb elemeit, és visszaviszi a franchise-t abba a műfajba, amire szánták, szemben az akciófilmekkel, amivé a korábbi Resident Evil filmsorozat vált.

A főszereplő Tom Hopper azóta biztosította a videojáték rajongóit arról is, hogy a stáb keményen fog dolgozni, hogy a hardcore rajongók kedvében járjon, és elárulta, hogy a forrásanyag nagy hatással volt a készülő adaptáció minden elemére. „De azt hiszem, esztétikai szempontból a játékok tényleg a helyes irányba befolyásolják ezt” – mondta Hopper. „Ez egy olyan esztétika, amit – amikor forgattunk – úgy éreztem, hogy ‘Ember, ez olyan, mint a játék’. Nagyon remélem, hogy a játék rajongói valami szépet vesznek ki belőle, hogy ez a játék plusz még több. Plusz több mélységet kapnak ezek a karakterek.”

A Resident Evil: Welcome to Raccoon City a tervek szerint 2021. november 24-én debütál az Egyesült Államokban a Sony Pictures Releasing gondozásában.

Forrás: Bloody Disgusting

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu