A Nintendo csökkenti az alap Switch modell árát Európában

A Nintendo úgy döntött, hogy csökkenti a Switch alapmodell árát Európában, ami a konzol megjelenése óta az első árcsökkentés.

 

A Nintendo ritkán ad kedvezményeket, vagy árcsökkentést a termékeire. A Nintendo Switch 2017 márciusa óta van forgalomban, és ez az első alkalom, hogy maga a Nintendo ad kedvezményt a termékre, és nem csak egy Black Friday, vagy karácsonyi kedvezmény keretei között lesz olcsóbb.

A pletyka már az elmúlt hetekben felröppent (Az eredeti pletykáról ittolvashattok), de most hivatalosan is megerősítették, hogy az eredeti modell árát 20GBP / 30EUR-ral csökkentik.

Az árcsökkentés oka több tényezőre vezethető vissza, leginkább az új OLED modellre és némi árfolyam-ingadozásra – derül ki a Nintendo alábbi nyilatkozatából:

„A Nintendo of Europe megváltoztatja a Nintendo Switch konzol európai kereskedelmi árát a kiskereskedők számára. Több mint négy és fél évvel az első megjelenés után a Nintendo Switch továbbra is erős értékesítési lendületet mutat Európában. Számos tényező gondos mérlegelése után, beleértve az európai valutaárfolyamokat és a Nintendo Switch – OLED modell közelgő megjelenését, úgy döntöttünk, hogy most jött el a megfelelő idő a Nintendo Switch európai kereskedelmi árának megváltoztatására”.

Más régiókkal kapcsolatosan nem jelentettek be árváltozást, és jelenleg ez csak az EU piacára vonatkozik.

Ezzel az eredeti modell ára 279,99 fontról 269,99 fontra/ 329,99 euróra csökken.

Ha tehát egy olcsóbb Nintendo Switchet szeretne, és nem zavar, hogy lemarad az OLED képernyőről, akkor itt az ideje, hogy beszállj.

 

Forrás: Eurogamer

Spread the love
Avatar photo
Bence is a Senior Staff Writer for our site. He is an avid gamer, that enjoys all genres, from Indie to AAA games. He mostly plays on the PS4 or on the laptop (since some indies get a preview build there faster). Loves obscure Japanese games that no one else dares to review on this site.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu