Christopher Nolan következő filmje az atombomba megalkotásáról szól a második világháború alatt

MOZI HÍREK – A Warner Bros és Christopher Nolan közti nagy nyilvánosságot kapott szakítás után Christopher Nolan stúdiókat keres a következő, Cillian Murphy főszereplésével készülő filmje forgalmazására.

 

Egy szó szerint „bombasztikus” leleplezéssel a legendás rendező, Christopher Nolan következő filmjéről kiderült, hogy a második világháborúban játszódik, és az atombomba megalkotására összpontosít, még inkább J. Robert Oppenheimerre, az atombomba megalkotása mögött álló fizikusra. Mivel a film fejlesztés alatt áll, úgy tűnik, hogy ez lesz a következő filmje, a közösséget megosztó Tenet után. Ahogy arról több forrás is beszámolt nemrég, Nolan a közelmúltban az HBO Max egynapos megjelenési drámája miatt nem keresi többé a WB-t filmjei forgalmazására, miután hosszú ideig együttműködő partnere volt. Állítólag teljes mértékben ellenzi a digitális megjelenéseket a mozis bemutatókkal szemben, Nolan a hírek szerint több stúdióval is tárgyal a következő filmjéről, korábban egy Netflix-szerződésről is megjelentek pletykák, amivel kapcsolatban a rajongók szkeptikusak, tekintve, hogy a Netflix is egy streaming szolgáltatás.

A hírek szerint jelenleg több nagy hollywoodi stúdió is olvassa Nolan forgatókönyvét és tárgyal a képviselőivel, szemben azzal, hogy kizárólag a Warner Brothers Media-val tárgyaljanak, ahogyan azt Nolan korábban preferálta. Mindez azután történt, hogy a rajongók és a kritikusok körében egyaránt megosztó, de az biztos, hogy elmebajos Tenet című filmje borzalmas körülmények között került a mozikba, mégis a világjárvány legnagyobb bevételt hozó filmjének rekordját tartja, alig több mint 360 millió dollárral, ami a hírek szerint nem volt elég a WB-nek ahhoz, hogy jelentős profitot termeljen.

 

Cillian Murphy újratöltve

 

Bár a film még korai stádiumban van, máris pletykálnak a szereposztásról, állítólag Cillian Murphy, Christopher Nolan régi munkatársa is szóba került a főszerepre. Bár a pontos szereposztás részletei további megerősítésekre és lényegében a film előrehaladásától függően függnek, sok rajongó úgy látja, hogy ez egy új kezdet Nolan számára, aki sok kritikával szembesült a Tenet miatt, hogy újra bizonyítsa magát – miközben még mindig az egyik legnagyobb rendező a mai napig.

Bár Christopher Nolantól nem idegenek a háborús filmek, 2017-es filmje, a Dunkirk , amely szintén a második világháborúban játszódik, szintén Cillian Murphy főszereplésével, csodálatos filmes élményként jellemezték, más film volt, mint azok, amelyekről Nolan híres, szuperhősfilmek, sci-fi és nem lineáris, utolsó pillanatban, hatalmas csattanós alkotáso. A kritikák máris elkezdtek záporozni, sok rajongó vitatkozik azon, hogy Nolan következő filmje legyen-e életrajzi film, végső soron ez a rendezőn múlik, és még a nem Nolan-rajongók is egy különleges alkotásra számítanak, ami már hagyomány a Nolan-filmeknél.

Sokan egyébként azt sem tudják, Nolantól nem idegenek az életrajzok sem, hiszen a törölt Howard Hughes-életrajzi filmjét gyakran „a legjobb film, amit Nolan sosem készített” címkével illették, és Jim Carrey főszereplésével készült volna Hughes életének utolsó éveit felidézni, amit a Martin Scorsese által rendezett, DiCaprio-féle Az Aviátor után töröltek. Vajon Nolan képes lesz-e (ismét) egy újabb remekművével rácáfolni a kétkedőkre, vagy a Tenethez hasonló sors ismétlődik meg. Bármi is lesz a végeredmény, csak az idő fogja megmondani, addig is, mi csak reménykedhetünk.

Forrás: Movieweb

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu