Menu

God Of War Ragnarok: egy fejlesztő megelégelte Angrboda kritizálását

A Sony Interactive Entertainment Santa Monica egyik fejlesztője odaszólt azoknak, akiknek nem tetszik, hogy a God Of War Ragnarok játékban Angrboda sötét bőrszínű.

 

A 2018-as, PlayStation 4-exkluzív God of War folytatását a PlayStation Showcase-en meg is erősítették, hogy tényleg Ragnarok alcímmel jön PlayStation 5-re (és csak arra, dettó Marvel’s Wolverine), és a videóban láthattunk egy karaktert, Angrbodát, aki fekete bőrszínnel rendelkezett. A Twitteren erre sokan azt mondták, hogy az északi mitológiában nem voltak sötét bőrszínű emberek, így fekete vikingek sem léteztek (ezt azért a történészek megkérdőjelezték már).

És Matt Sophos, a játék írója a Twitteren erre fel is tette egy kérdést, hogy az északi mitológiában vannak-e kék törpék? Loki egy görög félisten fia volt-e? Arra kérte a trollkodó személyt, hogy mutassa meg az Eddában (itt nem a zenekarra gondolunk, hanem a két skandináv gyűjteményes műre!), hogy mindegyik Jötunn fehér bőrszínű. Erre hozzátette, hogy ne tegye, mert nem fogja megtalálni, hiszen Sophos elolvasta a műveket. Erre a troll azt mondta, hogy a God of War ezután az egyiptomi istenségek felé fog kanyarodni, amiben nem lesznek fehér mitologikus karakterek a kettős mérce miatt…

Sophos erre tromfolt egy nagyot: a Jötunnok (óriások) sem valódiak. Bárki és bármi lehet… és a játékban vannak óriáskigyók (szerpentinek) is, de megérti a kritizáló egyént, mert Jormungandot azért fogadta el, mert fehér volt. Ezután sok szerencsét kívánt az egyénnek, remélve, hogy megtalálja a neki megfelelő játékot.

Benji-Sales pedig összesítette a Twitteren, hogy a PlayStation Showcase-től számított huszonnégy órán belül a God of War Ragnarok hozta össze a legnagyobb nézettséget (több mint 10 millió megtekintés). Ezt a Marvel’s Spider-Man 2 követte (több mint 9 millió megtekintéssel), és a pódiumra a Marvel’s Wolverine is felfért a hét milliós nézettséggel. A Star Wars: Knights of the Old Republic remake 3+ milliót, a Gran Turismo 7 kicsivel több mint egy milliót, a Forspoken pedig egy milliót mutatott fel.

Tehát God Of War Ragnarok játékra van is igény, nem kevés.

Forrás: PSL, PSL

Spread the love

https://smallseotools.com/

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu