Tönkreteszi az iPhone-okat a motorozás

TECH HÍREK – Az IPhone-tulajdonosoknak óvakodniuk kell attól, hogy erős motorkerékpárokból származó rossz rezgéseket vegyenek fel, mivel azok károsíthatják a kamerarendszereket – közölte az Apple. Elég rázós bejelentés.

 

A technológiai óriáscég a MacRumors által kiszúrt támogatási dokumentumban figyelmeztetést tett közzé, hogy az iPhone-okat nem szabad erős motorokhoz csatlakoztatni. A motorrezgések ugyanis károsíthatják a telefonok optikai képstabilizáló vagy zárt hurkú autofókusz rendszereit – áll a közleményben.

De nem csak a nagymotorosok veszélyeztetik a készülékeket, a robogók és mopedek tulajdonosainak is rezgéscsillapító rögzítőket kellene használniuk. A közösségi médiában több felhasználó is jelezte, hogy a telefonja megsérült, miután motorkerékpárhoz rögzítették. Ráadásul az Apple szerint több iPhone-modell is hajlamos a sérülésre (az nem derül ki a hírből, hogy pontosan mely modellek ezek, de feltételezésünk szerint akár az összes – a szerk.)

Az érintett rendszereket úgy tervezték, hogy a mozgás, a rezgések és a gravitáció hatásának ellensúlyozásával javítsák a képminőséget. De a nagy teljesítményű vagy nagy hangerejű motorkerékpár-motorok „intenzív, nagy amplitúdójú rezgéseket” generálnak – írja a támogatási oldal -, amelyek a vázon és a kormányon keresztül továbbítódhatnak a készülékbe.

„Bizonyos frekvenciatartományokon belül a nagy amplitúdójú rezgéseknek való közvetlen kitettség ronthatja e rendszerek teljesítményét, és a fényképek és videók képminőségének romlásához vezethet” – olvasható a nyilatkozatban. A megoldás az, hogy eleve tartózkodni kell az iPhone-ok kerékpárra való rögzítésétől – pedig a legtöbben pont így használták navigálásra.

Forrás: BBC News

 

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu