Dying Light 2 – szintén késik

Úgy tűnik, ez a hét a videojátékok késéséről szóló hírekkel van tele, hiszen a Dying Light 2 is ismét késik.

 

A Dying Light 2-nek a 2018-as leleplezés óta volt néhány problémája, többek között Chris Avellone távozott a projektből, miután szexuális zaklatással vádolták. A pletykák szerint rossz a vezetés, több probléma is van a játékkal, és 2018 óta többször is késik, hiszen a játék már két évet késik, hiszen 2020-ban kellett volna megjelennie.

Aztán 2020 januárjában a játékot határozatlan időre elhalasztották, és ismét felröppentek olyan pletykák, hogy a cég állapota siralmas.

2021 januárjában a vezérigazgató megnyugtatóan nyilatkozott, miután a cégnél közel huszonkét éve dolgozó Pawel Selinger lemondott, aki az elmúlt két évben a Dying Light 2 egyik fő narratív tervezője volt.

Bár 2021-ben új trailerek jelentek meg néhány hivatalos gameplay trailerrel, nem volt hosszabb előzetes a sajtóval vagy bármelyik közreműködővel.

Mégis, végre hivatalos megjelenési dátumot adtak 2021-re, ami idén decemberben volt.

Ma Paweł Marchewka kiadott egy nyilatkozatot a játékkal kapcsolatban, miszerint ahhoz, hogy teljes mértékben megvalósíthassák elképzeléseiket, több időre van szükségük.

A játékot ismét elhalasztanák, és ezúttal 2022. Február 4-ére tolták ki a megjelenést.

A vezérigazgató teljes nyilatkozatát alább olvashatjátok:

Dying Light 2

Forrás: Eurogamer

Spread the love
Avatar photo
Bence is a Senior Staff Writer for our site. He is an avid gamer, that enjoys all genres, from Indie to AAA games. He mostly plays on the PS4 or on the laptop (since some indies get a preview build there faster). Loves obscure Japanese games that no one else dares to review on this site.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu