God of War Ragnarok: okosabb ellenfelek, változni fog a világ is

Atreus szerepe a God of War Ragnarok játék esetében nagyobb lesz a harcokban, így „fiú” (aki játszotta az első részt, tudja, mire gondolunk…) nem lesz lábjegyzet a csatákban.

 

Eric Williams, a God of War Ragnarok rendezője az IGN-nek adott interjújában beszélt arról, hogy a játékban a játékosnak több kifejezési lehetőséget szeretnének biztosítani Kratoson keresztül (felszerelésileg). Kratos és Atreus együtt fog harcolni, de Kratos fia azért a 2018-ban megjelent első részhez képest tapasztaltabb lett, hiszen maga a sztori is pár évvel később folytatódik. Ez alatt az idő alatt a fiú az apától több mozdulatot is elsajátított.

Ez nem jelenti azt, hogy ellenfeleink gyengülnek. Nem, emiatt több eszközzel kell rendelkezniük, hogy felvegyék velünk a versenyt, különben elég könnyen el tudnánk verni őket. Ezért lesznek olyan helyzetek, ahol a pillanat hevében is gondolkodnunk kell: esetleg Atreusszal kellene nyitni a támadást, hogy aztán Kratos vegye át onnan. Azaz kisebb stratégiára is szükségünk lesz. Az új eszközökkel így több „párbeszéd” fog történni, és ettől függően el lehet tolni őket ilyen-olyan irányba.

Williams megerősítette, hogy Midgard jelentős része hó alatt leledzik majd a játékban, a tó pedig többnyire be is fagyott a Fimbulvetr-nek köszönhetően. A kilenc világ (ez a skandináv/északi mitológiának fontos eleme!) változásokon esett át az első rész óta. Így ahol korábban jártunk, a Fimbulvetr miatt mégis új helyszín lesz, mert a (többnyire!) tél nyomot hagyott… de hozzá kell tenni, hogy nem mindenhol hóról van szó. A kataklizma középpontja Midgard, ott tényleg befagyott minden, majdhogynem állandóan. Lesznek területek, ahol a Fimbulvintr más módon hatott, de még nem tudjuk pontosan, hogy miképp.

A God of War Ragnarok valamikor 2022-ben fog megjelenni, és mivel cross-gen játék, PlayStation 5-re, illetve PlayStation 4-re is elérhető lesz. Thor is kiemelt szerepet kap benne (és nem véletlenül pocakos a figura, akit amúgy Ryan Hurst szólaltat meg; a karakterről nemrég részletesebben írtunk), és a játék egyetlen kameraállással operál majd az előző rész stílusát követve, azaz nem lesznek abrupt kameraállásbeli vágások.

Forrás: PSL, PSU

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu