Menu

Hivatalos: olcsóbb lett Európában a Nintendo Switch alapmodellje!

Lehet, hogy a Nintendo ezzel a lépéssel akar készletet üríteni, hogy az októberben érkező OLED modellre átterelje a később vásárló játékosokat, de az már fix, hogy Európában tegnap óta olcsóbb lett a négy és fél éve elrajtolt Nintendo Switch.

 

Pletyka szintjén már az előző hét során felbukkant, hogy a nagy N meg fogja nyesni a Nintendo Switch árát. Eddig 329 eurós áron (kb. 119 ezer forintért) lehetett kapni „a kapcsolót”, de ha például a holland N oldalra pislantunk, most már csak 300 eurót (azaz kb. 108 ezer forintot) kóstál a hatalmas sikereket összehozó hybrid platform. És már a francia Amazonon is láthatjuk, hogy bizony olcsóbb lett a konzol; ott például 270 euróért is hozzánk vágják… aminek talán már ideje is volt, ugyanis eddig a Nintendo egyszer sem csökkentette a Switch árát!

(Itt zárójelesen megjegyezzük, hogy hazánkban is már megtörtént az áresés, így 110 ezer forintért már el lehet hozni a legtöbb konzolokat értékesítő boltból a Nintendo Switch alap kiadását.)

Ez nem jelenti azt, hogy a Nintendo Switch Lite olcsóbb lett! Csak az alap kiadás árát nyeste meg a nagy N, és valószínűleg az október 8-án érkező OLED modell miatt ejt meg egy készletkiürítést. Persze ehhez talán kéne az is, hogy Japánban és Észak-Amerikában is megnyessék az árazást, mert jelenleg csak a vén kontinensen történt meg ez. A Switch OLED modellje 350 euró (kb.126 ezer forint, tipikus haszonkulcssal számolva kb. 130) lesz. Ennek nagyobb kijelzője lesz, továbbá a dokkján lesz végre egy Ethernet-csatlakozó is, ám teljesítményében azonos szinten lesz a jelenleg is kapható modellel. Hivatalosan a dollár-euró közötti átváltás változása miatt csökkentették az árat… de ki tudja?

Úgyhogy aki eddig kivárt volna a Nintendo Switch vásárlásával, most talán érdemes lehet beruházni egyre (hiszen végre olcsóbb lett), mert valószínűleg az alap verzióból sokat nem fognak gyártani, és a boltok polcain a helyét idővel az OLED kiadás veheti át. Ami drágább lesz.

Forrás: WCCFTech, Eurogamer

Spread the love

https://smallseotools.com/

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu