Hivatalos: olcsóbb lett Európában a Nintendo Switch alapmodellje!

Lehet, hogy a Nintendo ezzel a lépéssel akar készletet üríteni, hogy az októberben érkező OLED modellre átterelje a később vásárló játékosokat, de az már fix, hogy Európában tegnap óta olcsóbb lett a négy és fél éve elrajtolt Nintendo Switch.

 

Pletyka szintjén már az előző hét során felbukkant, hogy a nagy N meg fogja nyesni a Nintendo Switch árát. Eddig 329 eurós áron (kb. 119 ezer forintért) lehetett kapni „a kapcsolót”, de ha például a holland N oldalra pislantunk, most már csak 300 eurót (azaz kb. 108 ezer forintot) kóstál a hatalmas sikereket összehozó hybrid platform. És már a francia Amazonon is láthatjuk, hogy bizony olcsóbb lett a konzol; ott például 270 euróért is hozzánk vágják… aminek talán már ideje is volt, ugyanis eddig a Nintendo egyszer sem csökkentette a Switch árát!

(Itt zárójelesen megjegyezzük, hogy hazánkban is már megtörtént az áresés, így 110 ezer forintért már el lehet hozni a legtöbb konzolokat értékesítő boltból a Nintendo Switch alap kiadását.)

Ez nem jelenti azt, hogy a Nintendo Switch Lite olcsóbb lett! Csak az alap kiadás árát nyeste meg a nagy N, és valószínűleg az október 8-án érkező OLED modell miatt ejt meg egy készletkiürítést. Persze ehhez talán kéne az is, hogy Japánban és Észak-Amerikában is megnyessék az árazást, mert jelenleg csak a vén kontinensen történt meg ez. A Switch OLED modellje 350 euró (kb.126 ezer forint, tipikus haszonkulcssal számolva kb. 130) lesz. Ennek nagyobb kijelzője lesz, továbbá a dokkján lesz végre egy Ethernet-csatlakozó is, ám teljesítményében azonos szinten lesz a jelenleg is kapható modellel. Hivatalosan a dollár-euró közötti átváltás változása miatt csökkentették az árat… de ki tudja?

Úgyhogy aki eddig kivárt volna a Nintendo Switch vásárlásával, most talán érdemes lehet beruházni egyre (hiszen végre olcsóbb lett), mert valószínűleg az alap verzióból sokat nem fognak gyártani, és a boltok polcain a helyét idővel az OLED kiadás veheti át. Ami drágább lesz.

Forrás: WCCFTech, Eurogamer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu