Visszatér a Driver, de nem úgy, ahogy sokan szeretnék!

MOZI HÍREK – A Ubisoft végre komolyabban is hozzányúl a Driver IP-hez, de ennek végeredménye nem éppen az lesz, amit a rajongók elvárnának a francia kiadótól.

 

A Ubisoft bejelentette, hogy ennek televíziós, filmes ágazata, a Ubisoft Film & Television egy élő szereplős show-t fog készíteni a nyílt világú autós játékaira építve. Ahogy az a Drivertől elvárható lesz, a főszerepben John Tanner lesz, aki korábban versenyzőként eléggé dörzsölt lett a kormány mögött, így nem véletlen, hogy titkosügynökként beépül egy bűnbandába, hogy azt végül belülről le tudja bontani.

Ez azért is egy meglepő lépés a Ubisofttól, mert 2011 szeptemberében jött ki az utolsó játék a sorozatban: a Driver: San Francisco-t a sorozat atyja, a Ubisoft Reflections készítette, és messze jobb volt, mint a Driv3r, amiről jobb, ha nem írunk többet itt, mert jönne egy 18-as karika. Azóta kijött még egy játék a franchise nevével. A Driver: Speedboat Paradise egyrészt mobilos, másrészt free-to-play, harmadrészt pedig a nevéből adódóan nem is autós, hanem motorcsónakos játék. (És a Driver: San Francisco után egy prototípusból végül a Watch Dogs jött létre…)

A Driver show kizárólag a Binge.com-on lesz elérhető. Ez egy olyan új streamelő platform, amit az idei E3-on jelentettek be, és itt „eredeti, prémium tartalmak” lesznek láthatóak. Ezeket pedig „a legnépszerűbb videojátékos világok és tartalomalkotók fogják inspirálni”. A platform valamikor 2022-ben fog elstartolni internetkapcsolatra képes eszközökön (így PC-n, konzolokon, mobilon, meg talán TV-n keresztül is elérhetjük majd).

A show nem rendelkezik megjelenési időszakkal. A Ubisoft Film & Television lesz a produceri cég; a felelős producer Jason Altman, Danielle Kreinik és Genevieve Jones lesznek a franciáktól, a Binge-től pedig Allan Ungar és Vincent Talenti lesz ebben a posztban. A stáb tagjairól még korai érdeklődnünk. A Ubisoft partneri megállapodást is kötött a Netflixszel, hogy a Tom Clancy’s The Division, a Beyond Good & Evil, illetve az Assassin’s Creed is valamilyen filmet vagy sorozatot kapjon a későbbiekben, és júniusban a Werewolves Within, a Ubisoft Film & Television első függetlenül megteremtett filmje már el is startolt.

De miért nem játékot csinálnak…?

Forrás: Gamesindustry

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu