Menu

A Bungie korábbi zeneszerzőjét, Marty O’Donnellt bírósági eljárás alá vonták a Destiny IP felhasználása miatt

Halo, és Destiny zeneszerző Marty O’Donnell, aki évtizedekig dolgozott a Bungie-nak, de kirúgták a cégtől, miután problémák a Destiny fejlesztésével , a bíróság megsértette a bíróságot a Destiny eszközeinek használata miatt, és most több tízezer dollárral tartozik a Bungie-nak jogi költségek miatt.

 

2021 áprilisában a Bungie bírósági megvetési papírokat kézbesített az eredeti Halo zenéjét megalkotó zeneszerzőnek az O’Donnell YouTube-csatornájára és más platformokra is feltöltött Destiny-videók miatt.

Ezek közül néhány a 2014-es Destiny alapjául szolgáló Music of the Spheres korai változata volt.

A Bungie közölte, hogy O’Donnellt, aki a Bungie veterán audiorendezője volt 2014 áprilisáig, amikor is kirúgták, arra kötelezték, hogy adja vissza a Music of the Spheres és a Destiny zenéjével kapcsolatos összes anyagot, és megtiltották, hogy azt megossza vagy előadja, mivel ez egy 2015-ös végzés része volt.

A problémák 2019-ben kezdődtek, amikor O’Donnell elkezdte feltölteni munkájának változatait a Bandcampre, a Youtube-ra, és pénzt keresett belőle. Nem oszthatta volna meg ezeket a műveket, és nem is profitálhatott volna belőlük, mivel a végzés nem engedélyezte az ilyen cselekedeteket.

O’Donnell most arra kényszerült, hogy eltávolítsa ezeket az anyagokat a Youtube-ról, és üzenetet küldött az összes szolgáltatónak, ahonnan az emberek megvásárolhatják, hogy távolítsák el. Emellett egy nyilatkozatot is ki kell adnia, amellyel mind a Bungie, mind O’Donnell részéről egyetértett, és amelyben kijelenti, hogy nem volt jogi felhatalmazása arra, hogy a Music of the Spheres vagy a Destiny témaköréhez kapcsolódó anyagokat birtokba adjon, és arra kér mindenkit, aki korábban letöltött ilyen eszközöket, hogy törölje azokat, és tartózkodjon a megosztástól, és megsemmisíti a másolatokat…

O’Donnellnek továbbá ki kell fizetnie a Bungie-nak minden olyan pénzt, amelyet a Bandcampre feltöltött, kapcsolódó anyagok eladásából kapott. O’Donnellt pedig kötelezik, hogy fizesse meg a Bungie-nak a megvetési eljárással kapcsolatos “ésszerű költségeket”, beleértve az ügyvédi költségeket, valamint az elektronikus eszközeinek harmadik fél általi vizsgálatával kapcsolatos díjakat.

Jelenleg ezek a díjak 100 000 USD körül vannak, de O’Donnell ügyvédei megpróbálják ezt újratárgyalni, mivel nem tartják igazságosnak.

Remélhetőleg a végén rendeződik a helyzet, de úgy tűnik, hogy O’Donnellt elég keményen sújtja a törvény.

Forrás: Eurogamer

Spread the love

https://smallseotools.com/

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu