A Bungie korábbi zeneszerzőjét, Marty O’Donnellt bírósági eljárás alá vonták a Destiny IP felhasználása miatt

Halo, és Destiny zeneszerző Marty O’Donnell, aki évtizedekig dolgozott a Bungie-nak, de kirúgták a cégtől, miután problémák a Destiny fejlesztésével , a bíróság megsértette a bíróságot a Destiny eszközeinek használata miatt, és most több tízezer dollárral tartozik a Bungie-nak jogi költségek miatt.

 

2021 áprilisában a Bungie bírósági megvetési papírokat kézbesített az eredeti Halo zenéjét megalkotó zeneszerzőnek az O’Donnell YouTube-csatornájára és más platformokra is feltöltött Destiny-videók miatt.

Ezek közül néhány a 2014-es Destiny alapjául szolgáló Music of the Spheres korai változata volt.

A Bungie közölte, hogy O’Donnellt, aki a Bungie veterán audiorendezője volt 2014 áprilisáig, amikor is kirúgták, arra kötelezték, hogy adja vissza a Music of the Spheres és a Destiny zenéjével kapcsolatos összes anyagot, és megtiltották, hogy azt megossza vagy előadja, mivel ez egy 2015-ös végzés része volt.

A problémák 2019-ben kezdődtek, amikor O’Donnell elkezdte feltölteni munkájának változatait a Bandcampre, a Youtube-ra, és pénzt keresett belőle. Nem oszthatta volna meg ezeket a műveket, és nem is profitálhatott volna belőlük, mivel a végzés nem engedélyezte az ilyen cselekedeteket.

O’Donnell most arra kényszerült, hogy eltávolítsa ezeket az anyagokat a Youtube-ról, és üzenetet küldött az összes szolgáltatónak, ahonnan az emberek megvásárolhatják, hogy távolítsák el. Emellett egy nyilatkozatot is ki kell adnia, amellyel mind a Bungie, mind O’Donnell részéről egyetértett, és amelyben kijelenti, hogy nem volt jogi felhatalmazása arra, hogy a Music of the Spheres vagy a Destiny témaköréhez kapcsolódó anyagokat birtokba adjon, és arra kér mindenkit, aki korábban letöltött ilyen eszközöket, hogy törölje azokat, és tartózkodjon a megosztástól, és megsemmisíti a másolatokat…

O’Donnellnek továbbá ki kell fizetnie a Bungie-nak minden olyan pénzt, amelyet a Bandcampre feltöltött, kapcsolódó anyagok eladásából kapott. O’Donnellt pedig kötelezik, hogy fizesse meg a Bungie-nak a megvetési eljárással kapcsolatos „ésszerű költségeket”, beleértve az ügyvédi költségeket, valamint az elektronikus eszközeinek harmadik fél általi vizsgálatával kapcsolatos díjakat.

Jelenleg ezek a díjak 100 000 USD körül vannak, de O’Donnell ügyvédei megpróbálják ezt újratárgyalni, mivel nem tartják igazságosnak.

Remélhetőleg a végén rendeződik a helyzet, de úgy tűnik, hogy O’Donnellt elég keményen sújtja a törvény.

Forrás: Eurogamer

Spread the love
Avatar photo
Bence is a Senior Staff Writer for our site. He is an avid gamer, that enjoys all genres, from Indie to AAA games. He mostly plays on the PS4 or on the laptop (since some indies get a preview build there faster). Loves obscure Japanese games that no one else dares to review on this site.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu