Nesting Games: ex-Ubisoft fejlesztők és RPG-k, de nem az unott módszerrel!

A francia kiadó talán túlzottan erőltetett megközelítését nem fogják alkalmazni a Digital Bros. alatt a Nesting Games fejlesztői, akik a Ubisofttól csoportosan jöttek el.

 

A Digital Bros. neve nem biztos, hogy ismerős, úgyhogy itt kiemelnénk, hogy a cég a 505 Games tulajdonosa (és ők konzolos játékkiadásban azért jelen vannak: például a Controlt ők adták ki, de PC-n is azért jelen vannak, mert a Death Stranding portját „az ötszázötösök” publikálták). A cég társtulajdonosa a frissen létrehozott Nesting Gamesnek. A Quebec városban levő központtal bíró stúdió célja egyjátékos, AAA RPG-k fejlesztése… ami eddig hasonlóan hangzik a Ubisoft termékeihez, ám a Nesting nem akar nyílt világú modellt alkalmazni!

A Nesting Games alapítói között nagyon sokan vannak, akik korábban a Ubisoftnál az Assassin’s Creed: Syndicate-en, az Assassin’s Creed: Odyssey-n, az Assassin’s Creed: Valhallán, vagy az Immortals Fenyx Risingon dolgoztak. Ezek ugye mind nyílt világúak, és ebből az jön át nekünk, hogy a Nesting Games azért is jött létre, hogy ettől a modelltől minél messzebb jussanak a francia kiadó karmai alól kimenekült fejlesztők…

Jordane Thiboust, a Nesting kreatívvezetője azt nyilatkozta, hogy az immerzióra, a remek karakterekre, az erőteljes történetmesélésre és az ütős játékmenetre épülő RPG-k létrehozásához szeretnének visszatérni. Eltérnek ettől a masszív nyílt világú modelltől, ami tele van a „kipucolandó” ikonokkal. Ehelyett tartalomvezérelt, és a játékos idejét megtisztelő élményekhez térnének vissza. Mindegy, hogy fél órát, esetleg két órát játszunk a Nesting alkotásaival, Thiboust szerint mindig érdekes tartalmat és örömteli élményeket kapunk majd.

Abramo és Raffaele Galante, a Digital Bros. tulajdonosai hozzátették, hogy hálásak a társtulajdonosi pozíciónak, mert igazán tapasztalt, jó látásmóddal rendelkező fejlesztőkkel dolgozhatnak közösen. Szerintük Quebec városa (ki kell emelnünk, mert ugye Quebec a frankofón kanadai tartomány neve is!) a játékipar új központja lesz, ahol bízhatnak a Nesting Games képességében, hogy kiváló játékokat hozhassanak létre a teljes kreatív szabadsággal, ugyanis a Digital Bros. nem fog beleszólni az elképzeléseikbe.

A csapat jelenleg tizennyolc alkalmazottból áll. Egy profi 3D-s művészt, egy 3D-s animátort, egy mesterséges intelligencia-programozót, egy játéktervezőt, illetve egy karakterművészt is keresnek a weboldalukon. Sok sikert nekik.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu