Outcast 2: A New Beginning: hosszú idő után itt a folytatás [VIDEO]

A THQ Nordic tegnap este több bejelentést is megtett, és ezek közé tartozik az Outcast második része is: Cutter Slade visszatér.

 

Cutter Slade ismét a megszállókat fogja szétkaszabolni Adelpha világában, de az első rész óta eltelt már két évtized, és a történet is ennyivel utána fog játszódni. A bolygót a megszállás veszélye fenyegeti, a környörtelen gigacégek kihasználják a planéta erőforrásait, rabigába űzik az embereket (akik közül sokan fel is dobják a pacskert), és ezek miatt Cutter küldetése papíron egyszerűnek is hangzik: egy ellenállást kell szerveznie, hogy megmentse az embereket és kirúgja a bolygóról a megszállókat. (Red Faction?)

És a pikantéria: az első rész mögött álló csapat, a elga Appeal Studios dolgozik a második részen, ami egy nyílt világú akció-kaland lesz gyors tempójú külső nézetes harcokkal, egy nem lineáris sci-fi történettel, és a játékos cselekedetei alapján dinamikus történethaladással is felfegyverkezik „az új kezdet” (ez ugyanis a játék alcíme magyarul).

A THQ Nordic sajtóközleménye mellett a Steamen is már találhatunk több részletet. A Yodok feltámasztották Cutter Slade-et, aki arra döbben rá, hogy a Talanokból rabszolgák lettek, a világ természetes erőforrásait elszívták, és főszereplőnk múltja egymásba fonódik a megszálló robotokéval. Persze Cutter ugyanolyan stílusú, mint anno a kilencvenes évek végén, de azóta megváltozott a világ körülötte, emiatt valahogy ő is lépést fog tartani a változásokkal…

A jetpackkel a levegőben akrobatikus mozdulatokat is csinálhatunk a gyors utazás mellett; több tucatnyi modullal létrehozhatjuk a saját fegyverünket, amit aztán a veszélyes vadvilág ellen is bevethetünk. Vannak rejtett templomok is, amiket eldugtak a bolygón, és eközben a Talan-kultúrát is megismerhetjük, mert a sztorit a saját tempónkban guríthatjuk előre, cserébe pedig a tőlük származó ősi erőt is használhatjuk. Így a természet erejével kifektethetjük az ellenfeleinket a kézzel alkotott világban, miközben Lennie Moore, az eredeti Outcast zeneszerzőjének munkásságát hallhatjuk.

Az Outcast 2: A New Beginning egy jelenleg nem ismert időpontban jön PlayStation 5-re, Xbox Seriesre és PC-re.

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu