A Quantic Dream is egy Star Wars-játékon dolgozik?

A francia stúdió, a Quantic Dream a Detroit: Become Human óta nem nagyon közölte, hogy mit is csinál, és most talán van egy jel, ami alapján sejthetjük, hogy David Cage-ék mivel foglalkoznak mostanság.

 

A DualShockersnek író Tom Henderson mostanában gyakran megbízható részleteket szivárogtatott ki nem kevés játékból. Legutóbb elképesztően sok dolgot közölt a fejlesztési pokol szituációját tökéletesen leíró Skull & Bones-ról is (és ezt mi is taglaltuk pár napja), és most egyetlen képpel indított el egy láncreakciót a Twitteren, amit a cikk végével be is rakunk.

Ez bizony eléggé egy magától értetődő képnek tűnik: Henderson ezzel arra utalhatott, hogy a LucasFilm Games a francia csapatnak is kiutalta a Star Wars licencet, így feltehetőleg a Quantic Dream is a Csillagok háborújával foglalkoznak. Ezt alá is támasztja, hogy a Henderson tweetjére hasonlóan reagáló válaszokra mind egy like érkezett, ezzel pedig a bennfentes burkoltan beismerte, hogy bizony erről van szó.

Az 1997 óta narratív történeteken dolgozó Quantic Dream számára ez komoly feladAAAt lesz. A szóviccet ki is lehet bontani: a stúdió már dolgozik a következő AAA játékán, de ha tényleg a Star Wars-fába vágják a fejszét, ezt ők maguk fogják kiadni, hacsak a LucasFilm Games nem dönt úgy, hogy átnyergel a kiadói pozícióba… ugyanis a Quantic Dream ről írtuk korábban, hogy az önkiadás (és a kínai pénz) segítségével függetlenné válnak, miután hosszú ideig PlayStation-exkluzív játékokat készítettek (Heavy Rain, Beyond: Two Souls, Detroit: Become Human…).

Persze ez egyáltalán nem hivatalos, de ha beigazolódik, akkor komoly eredmény születhet belőle, hiszen történetmesélésben a Quantic Dream nem gyengélkedik, és ha az alapokat a kezükbe adják (a Star Wars ugyanis nem az ő agyszüleményük), akkor nem kell egy új világot kidolgozniuk, hanem azon belül könnyebben elindulhatnak.

Arra pedig nem is tippelünk, hogy mikor lehet a bejelentés, mikor készül el a játék, és hogy mire fog végül az megjelenni. Erre joggal mondhatnánk, hogy túl korai.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu