További játékstúdiókat vásárolna fel a PlayStation

A Sony Pictures Entertainment vezérigazgatója a PlayStation Studios jövőbeni terjeszkedési és fúziós terveiről beszélt. Izgalmas időket élünk, az egész iparágban óriási a mozgolódás.

 

A PlayStation már egy ideje aktívan bővíti házon belüli stúdióit, olyan felvásárlásokkal, mint a Housemarque, a Returnal készítője, vagy éppen ebben a hónapban a Firesprite, a The Persistence készítője. A stúdiófelvásárlások mindig is jelen voltak az iparágban, és a PlayStation számára sem idegenek, és a Sony Pictures elnökének szavaiból minden jel arra mutat, hogy ez csak a kezdet.

Tony Vinciquerra, a Sony Pictures Entertainment elnök-vezérigazgatója tartott egy médiakonferenciát, amelyről a VGC is tudósított, és a feltett kérdések között felmerült annak lehetősége, hogy a filmiparban újabb fúziók, felvásárlások és bővítések történnek, mint amilyeneket az elmúlt években láthattunk. Vinciquerra válaszában kifejtette, hogy a film és a televízió valószínűleg már elérte a csúcspontját, míg a videojátékok teljes növekedési szakaszban vannak.

 

 

„Az új növekedési terület a videojáték-üzletág lesz, és ki lenne a Sony-nál jobb helyzetben ehhez az üzletághoz?” – mondta Vinciquerra. A Sony Pictures elnöke arról beszélt, hogy az elkövetkező években újabb fúziók és felvásárlások várnak ránk, és a jól működő filmipar után a videojátékok lesznek a következő terjeszkedő piac. A PlayStation idén megvásárolta a Nixxes Software-t, a PC-s portokra specializálódott stúdiót is.

A Microsoft részéről az Xbox egyértelművé tette a véleményét, ami összhangban van Vinciquerra kijelentéseivel, és egyértelmű akaratát fejezte ki a további terjeszkedésre és a házon belüli stúdiók nagyszámú csoportjának további konszolidálására, amit Phil Spencer az iparág „természetes és egészséges részeként” definiál. A Bethesda Xbox általi felvásárlása volt az egyik legnagyobb jele ennek az új terjeszkedésnek és konszolidációnak, amelyről Tony Vinciquerra beszélt. Minden jel arra mutat, hogy néhány évig nagy lépések várhatóak az iparágban, és úgy tűnik, hogy a PlayStation szívesen részt vesz ebben, különösen az Insomniac Games-hez hasonló vásárlások után, amelyek olyan jól beváltak számukra.

Forrás: Forrás: VGC

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu